Hogyan lehet természetes módon az újonnan vásárolt ágyneműből kiszedni a jellegzetes kínai szagot?
Tűző napon volt több alkalommal és semmit sem vesztett a büdös szagból. Mosni még nem mostam, reméltem, hogy a Nap elég lesz, de nem így történt.
Köszönöm előre is, akinek van tapasztalata és megírja!
Kézzel mosok, ezért gondoltam, hogy előbb még napoztatom, majd csak azután mosom.
A miértre nem válaszolok.
Valószínűleg ez lesz belőle.
MINDEN ruhadarabot ki kellene mosni használat előtt.
Amikor készítik, az üzemekben egy csomó vegyszerrel kezelik, hogy jobban feldolgozható legyen, leesik a koszos padlóra, akkor összeszedik, a gépekröl csöpög rá olaj meg egyéb és ez mind benne marad.
Ez nem csak a kínaiban vásárolt cuccokra igaz, hanem mindenre. De kínaiban eleve nem veszek semmiféle ruhadarabot, sem a minőség, sem a higiénia nem olyan, ami miatt megérné.
Nem kínai ruhadarabot írtam, hanem "jellegzetes kínai szagot" - amit alapvetően a kínai üzletekben lehet erőteljesen érezni. Tehát nem kínaiban vásároltam - de ez már mellékes.
Köszönöm szépen, így már érthető.
Ecetes vízbe áztatni, vagy a mosáshoz kevés ecetet hozzáadni. A színeket sem eresztik így, a farmerek sem pl. Illetve a kínai szagok is megszünnek. És ecet szaga sem lesz.
Ugyanitt megjegyezném hogy egy-két ember elvan tájolódva abban a tekintetben a ruhákat hol, hogy gyártják. 90% kinai gyartósorrol esik le, aztán kerülnek a neves márkák kezei közé, "márkázásra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!