Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan maradjon meg a rend?

Hogyan maradjon meg a rend?

Figyelt kérdés

Egyedül élek. Mindig halmokban áll a mosatlan (mindig főzök vagy készitek etelt). Van mosogatógép, csak nem tudom használni (faeszközök, nem fér bele a leveses fazék, pohar koszos marad stb)

Rengeteget mosogatok, mégis az a vége hogy nincsenek elmosva a dolgok :(

Minden mással is igy vagyok.

2021. júl. 14. 09:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A mosogatógépet hogyan használod?

Ha ezekre mindre nem a válasz, akkor nem jól:

1. a lapátok pici lyukjaiban kipiszkálod a koszt

2. legalább havi egyszer ÜRESEN, egy tablettával/mosogatógéptisztító folyadékkal elindítod

3. megfelelő tablettát használsz (rengeteg nem jó minőségű van)

4. mindig fel van töltve a sóadagoló és az öblítőrekesz

2021. júl. 14. 14:49
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy alakult ki ez az igénytelenség, valószínűleg otthonról hoztad. Ha másként nem megy csinálj listát a napi és heti tennivalókról és ahhoz tartsd magad. Ne hagyjál szanaszét semmit a lakásban, nem kell mindennek szem előtt lenni. Ha jól csinálod, napi 1 óránál többet nem vesz igénybe az, hogy ne szégyelld magad a lakásod miatt.
2021. júl. 14. 20:56
 13/18 A kérdező kommentje:
11 köszönöm szépen
2021. júl. 14. 21:48
 14/18 anonim ***** válasza:

Látom, a mosogatáshoz kaptál tanácsokat.

De azt írod, minden mással is így vagy. Mire gondolsz?

Nem marad meg a rend? Mert ez a kérdésed.

Szerintem ehhez az kell, hogy használat után mindent tegyél vissza a helyére. Hidd el, én is tudok pillanatok alatt kupit csinálni:), ha elől hagyok dolgokat.

Azt gondold át, hogy neked mi kell, hogy kéznél legyen, milyen dolgokat használsz kevésbé gyakran, és ehhez képet alakítsd ki a helyüket. Érdemes a Pinteresten szétnézni, néha nagyon ötletes dolgokat lehet találni, hogy mit hol, hogyan tároljon az ember. Ez főleg kis lakásnál hasznos, mi ilyenben élünk. És főleg az én hobbijaimhoz szükséges dolgok foglalnak sok helyet, aztán ebből van néha rumli.

2021. júl. 14. 22:41
 15/18 anonim ***** válasza:
A JAR “tablettához” nem kell külön öblítő folyadék, de a hasonló jó minőséguekhez sem. (Somat, stb)
2021. júl. 14. 22:49
 16/18 A kérdező kommentje:

15 Köszi. A mosogatóban nem csináltam üres járatot, előbb azzal próbálkozom, aztán a mosószer cserével. Egyébként mindent elöblítve teszek bele, nincsenek nagy kajamaradékok, ezért nem gondoltam, hogy kellene.

14

Próbálkoztam rendszerezéssel (Konmari stb), de valamiért nem sikerült még egy műkődőképes rendszert megalkotni (sőt, rendrakás után, mindig van valami amit nem találok...)

Minden nap takarítok egy keveset.

2021. júl. 15. 11:22
 17/18 anonim ***** válasza:

Nincs esetleg figyelemzavarod?

Sógornőm ilyen. Borzalmasan szétszórt. De nem tehet róla, egész egyszerűen figyelemzavara van. Nem látja a napot, hogyan kéne beosztania, folyton késik mindenhonnan, alábecsüli az idejét.

Mikor már rég készülnie kéne, még olvasgat, sokszor rákattan egy-egy témára, és meg akar győzni arról. Olyan, mintha valami más világban élne, ahol másképp ketyeg az óra is :D

Ő sem talál soha semmit, teljesen el van tévelyedve, akárhol van.

Szóval szerintem figyelemzavaros, még enyhe autizmust is látok a háttérben, vannak rendkívül gyanús szokásai. Ha ma lenne gyerek, diagnosztizálnák, kapna megfelelő fejlesztéseket, technikákat, ami javítana a felnőttkori életminőségen.

De már 50 felett jár, felnevelt két gyereket. Úgyhogy így is lehet élni.

2021. júl. 15. 11:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha nem mossa el rendesen a gép a poharat akkor a gépet ki kell takarítani,utánna elindíthatod mosogatógép tisztító folyadékkal.Próbáld meg hogy főzés után összemosogatol így nem lesz kupi a konyhába.
2021. júl. 26. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!