#9: ha neked közöd lenne bármilyen iparhoz, tisztában lennél vele, hogy működnek a dolgok. Mindenki lopja a mindenkitől az innovációt, technológiát. Laborban analizálják, visszafejtik a konkurrencia termékeit, meg amúgy a szellemi termék is vándorol a fejlesztőkkel együtt.
De tessék kerestem neked egy youtube videót egy összehasonlító mosásrol:
Ha már látom téma, nem tartozik szorosan ide, de azért leírom: én Magyarországon dolgoztam olyan cégnél, ahol itthoni nagy áruházláncoknak "gyártottak" mosószereket.
Azért tettem idézőjelbe a gyártást, mert kémiai szintézis, pláne saját fejlesztés helyben nincs. Az említett nagy külföldi gyártóktól vásárolják fel a gyenge minőségű melléktermékeket. Ezt kamion hozza nagy bigbag zsákokban, ami ott gyakorlatilag selejt termék. Helyben ennek a tenzidtartalmát megmérik. Nem kell nagyon tudományos hi-tech labormérésekre gondolni. Csupán arról van szó, hogy egy 1%-os oldatot kell készíteni, ezt meghatározott magasságból belecsorgatni egy edénybe, majd a habmagasságot meg kellett mérni. Ha határérték alatt volt a hab, egy kis tenzidet kevertek még hozzá. De csak annyit, hogy a szabvány szerinti minimumot teljesítse. Aztán kiszerelték, csomagolták. Ennyi. Nem véletlenül olyan olcsóak ezek a cuccok.
Ja, meg van a mosóporban színes adalék. Ilyen zöld, kék szemcsék. Ez csak pszichológia! Ettől azt hiszik az emberek, hogy ez valami nagyon spéci cucc, abban van az "aktív" összetevő, ami tisztít. Hát nagyon nem! Sima színezék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!