Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy osztjátok el a házimunkát?

Hogy osztjátok el a házimunkát?

Figyelt kérdés
Ti hogy osztjátok meg a családban a házimunkákat?
2021. ápr. 21. 13:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%

#10-es: Van benne igazság, amit írsz, de ez egy kicsit összetettebb.

Amit említesz, hogy ez a 21. század hozadéka, az nemcsak negatív értelemben értendő, ugyanis ma már a nők is ugyanolyan munkarendben dolgoznak, mint a férfiak (leszámítva persze, amikor GYES-en vannak), így teljesen érthető, ha mi férfiak is kivesszük a részünket a házimunkából, és nem mindent a nőkre hagyunk ugyanolyan munkarend mellett. Én sem tudnám végignézni, hogy otthon semmilyen takarítást ne csináljak, hanem csak üljek a kanapén. Régen ugye az volt, hogy a férfi ment dolgozni, pénzt hazahozni, míg a nők vezették a háztartást, és nem dolgoztak.

A favágással kapcsolatban teljesen igazad van, ugyanakkor aki társasházban él (de az is, aki kertesben, ugyanakkor gázzal fűt), ott például kimarad ez a munka, na meg a kerti munkák is, már csak ezért is adja magát, hogy lakáson belül csináljak valamit. Ugyanakkor azt is hozzáteszem, hogy a magam részéről a főzést, vasalást nem érzem nekem valónak, számomra az még jobban adja magát, hogy inkább női munka, persze nem kizárólagosan (azt is ugyanakkor jól látod, hogy vannak olyan nők is, akik ezeket sem szeretik). Ugyanakkor ha nehezebb cuccokat kell vásárolni, felhozni a pincéből, vagy levinni, természetesen azt például én csinálom.

#1-es és #3-as voltam.

2021. ápr. 22. 10:52
 12/17 anonim ***** válasza:
66%

Kedves #11,

teljes mértékben igazat adok Neked, habár egyesek mindkettőnket lepontoztak. Mindkettőnknek hasonló az életvitele és a munkamegosztás a családban. Amit magunkról fentebb írtam (#8), az nekünk ELŐZETES FELADATKIOSZTÁS NÉLKÜL így alakult. Egyikünk sem panaszkodik a helyzetére és a kialakult szereposztásra.

A fe3leségem örömmel főz és a húslevese elfogyasztása után sok embertől dicséretben részesülne. Különösebben nem sminkel, csak diszkréten, műkörmöshöz nem jár. Őt a tiszteletet érdemlő kivételesek közé sorolom.

2021. ápr. 22. 14:48
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Ketten vagyunk a vőlegényemmel, a kert és nehezebb fizikai munka az övé, a bentit nagyobb részt én csinálom. Az ő dolga a reggeli beágyazás és este bepakolni és elindítani a mosogatógépet. Mosni, takarítani én szoktam, főzni az, akinek több az ideje. Vasalónk nincs, sose vasalok.. :D

Nekünk így megfelel.

2021. ápr. 23. 10:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Vajon milyen eszme vezérli azt, aki a #13. válaszolót nem ítéli hasznosnak? Ha nekik megfelel, akkor miért kell őt fölülbírálni? Azért, mert a kérdés úgy hangzik, hogy hasznos volt-e a válasza? Ugyan már!

Ez ahhoz hasonló, mint amikor valaki (nem én) megkérdezte, hogy melyik a kedvenc színed. Jöttek is a lepontozások, minden színre!

2021. ápr. 23. 10:26
 15/17 anonim ***** válasza:

Egyenjogúságért harcolnak a nők.

Vegyék meg a házat, én meg majd -férfiként- ellátom a házimunkát.

Telefonos segítség nélkül is meg tudom nyomni a gombokat a mosó- meg mosogatógépen, sőt még a robotporszívót is be tudom kapcsolni

Ráadásul nagyon jól főzök, szívesen vállalom.

2021. ápr. 23. 10:27
 16/17 anonim ***** válasza:

14, a gyakori sajnos erről szól, tök mindegy mi volt a kérdés, ha nem tetszik a válasz, lepontozzák.

15, a ház 2/3 része az enyém, mert az én lakásom árából vettük meg. Mégsem várom a vőlegényemtől, hogy ő csinálja a házimunkát, sőt, leginkább én csinálom. Normális esetben, egy jól működő kapcsolatban nem sok szerepet játszik, hogy kinek milye van, vagy mennyit keres. Minden közös.

2021. ápr. 23. 10:32
 17/17 anonim ***** válasza:

"nem sok szerepet játszik, hogy kinek milye van, vagy mennyit keres."

Ezt én sem gondolom másképpen, hogy így kellene lennie, ahogyan írtad.

A gyakorlat viszont egészen más.

A váláskor ugyanis a legtöbb nő ezt már teljesen másképpen gondolja.

2021. ápr. 24. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!