Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy osztjátok el a házimunkát?

Hogy osztjátok el a házimunkát?

Figyelt kérdés
Ti hogy osztjátok meg a családban a házimunkákat?
2021. ápr. 21. 13:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
83%
A legtöbb dolgot felváltva csináljuk feleségemmel, egyedül a főzés az, amit csak ő csinál (mivel én nem tudok, de ha tudnék is valamennyire, nem a kedvenc elfoglaltságom lenne, nem lenne elég türelmem hozzá), ill. porszívózni 90-95%-ban én szoktam, a többi dolgot vegyesen.
2021. ápr. 21. 13:18
 2/17 anonim ***** válasza:
73%
A nehezeket én vásárolom be, mert én vagyok a férfi. A könnyűeket Ő. Ő főleg bent ténykedik, a kert meg a gyümölcsös az enyém. Ha kint teregetünk, én teregetek. Ő vasal. A kelt tésztát például én dagasztom be, és sütöm meg, a nehéz fizikai meló az enyém. A levest ő főzi. A gyereket is tudtam pelenkázni és fürdetni.
2021. ápr. 21. 13:54
 3/17 anonim ***** válasza:
76%
#1-es vagyok: Még annyit kiegészítenék, hogy vasalni sem én szoktam. Kertünk nincs, ill. egyelőre gyerekünk sincs még.
2021. ápr. 21. 14:13
 4/17 anonim ***** válasza:
74%
Ketten vagyunk a férjemmel. Mivel én jelenleg félállásban dolgozom, azt is home office-ból, én csinálom a házimunka jelentős részét. A kinti munkákat illetve a bevásárlást a férjem intézi. Egyelőre megfelel így nekünk, nyilván amennyiben a félállásomból egész lesz a gyakornoki időm lejárta után, akkor változtatunk a felosztáson is.
2021. ápr. 21. 14:56
 5/17 anonim ***** válasza:
7%
Házimunka a nők dolga.
2021. ápr. 21. 15:29
 6/17 anonim ***** válasza:
4%
Próbáltuk, hogy ő sörrel nézi a tv-t én meg mosok főzök-takarítok, de sose nyert a fradi. Úgyhogy marad az ősi felállás. Ő mos főz takarít én meg punnyadok a tv előtt. És bekamuzom, hogy nyert a fradi.
2021. ápr. 21. 17:02
 7/17 anonim ***** válasza:
45%
Takarítónőnk van, heti kétszer jön. Nem pocsékolom az időmet ilyenekre.
2021. ápr. 21. 19:15
 8/17 anonim ***** válasza:
78%
A konyhai munka a feleségemé, de néha besegítek az előkészítésbe. A heti nagy bevásárlás (autóval) közös, a kisebbek ki, mikor. Van jogosítványa, de csak én vezetek, mióta keskeny volt neki a garázskapu. Szeretek berakodni a mosógépbe, meg kiteregetni, leszedni. Vasalást ő csinálja, ritkán én. Portörlés, porszívózás az én dolgom, évi két nagytakarítást közösen végezzük, ki ezt, ki azt. Virágok gondozása az enyém. Nagyon szeret kézimunkázni. Javításokat én végzem. Azonkívül egyes munkákat az csinálja, aki éppen észre veszi (ágyberakás stb). Nem előzetes megegyezés ez, hanem így alakult ki évtizedek óta.
2021. ápr. 21. 19:35
 9/17 anonim ***** válasza:
23%

Mi igazságosan elosztottuk.

A ház az enyém, a házimunka meg az aktuális páromé.

Ha valamelyik nőnek nem tetszik, akkor vegyen ő egy házat és én majd megoldom a többit.

2021. ápr. 21. 20:50
 10/17 anonim ***** válasza:
26%
Én nem viselném el nőként, hogy a férjem takarítson, vagy mosson. Ahogy ő sem viselné el, ha nekem kellene fát vágnom. Ez már a 21. század hozadéka, sosem értettem ezeket a mai nőket, bár ezek nem is igazán nők, csak a sminkeléshez, meg a körmözéshez van eszük, de egy húslevest nem tudnak letenni az asztalra. Természetesen elnézést a kivételektől!
2021. ápr. 22. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!