Miért porosak a frissen mosott ruhák?
Kiszedem a mosógépből a ruhákat, megszáradnak és tiszta porosak (megrázom és ömlik a por belőlük, a tapintásuk is fura) nincs is igazán frissen mosott ruha illatuk. Minden ruhadarabra vonatkozik, nem csak 1-1, tök mindegy, hogy fehérnemű, farmer vagy törölköző.
A mosógép nyáron lesz 2 éves, rendszeresen takarítva van a szűrő is.
Fekete/arany perwoll mosószer, ariel (fehér ruhához) gél, néha lenor vagy ariel kapszula (törölközőhöz, plédekhez inkább), valamint coccolino vagy lenor öblítő amit a mosáshoz használok.
Olvastam, hogy a szárítógép talán segítene a problémán, de erre nincs lehetőség, albérletben élünk, még a szabad levegőre sem tudunk teregetni.
Heti 4-5 alkalommal biztos, hogy porszívózok, néha meg sem látszik, mert csak száll és száll a por.
Mindennap felmosok.
Az alsó szinten parketta van, közép szőnyegekkel, természetesen azt is, valamint az ágyakat is szívom. Az emeleten szőnyeg van, de ugyanúgy porszívózva van az is, szövetfrissítőt is használok, néha vizes felmosóval is áttörlöm.
Nem tudom mit csinálhatnék, annyira tanácstalan vagyok, de nagyon bosszantó...
folyamatosan suvickolok, látszata meg 0.
A férjem szerint már beteges ez az állandó takarítás, de egyszerűen nem tudom elviselni és nem, nem reagálom túl... egy porfelhőben élünk, a levegő is száraz.
Minden ruhából száll a por, mert anyagból van, amiknek töredeznek, kopnak a szálai a hordástól, a mosástól. Ez egy természetes folyamat, minden kopik, még a hidak és a vasbeton is.
Ehhez még társulhat a hozzáadott (és esetleg túladagolt) mosópor is.
A takarításmánia betegség, a száraz levegőt meg lehet párásítani.
Lehet, hogy túladagolom? Legközelebb figyelek erre, nem is jutott eszembe.
Természetesen tudom, hogy minden kopik, de új ruhánál is ez van és tényleg nem minimális porszemek.
Nincs takarítás mániám, csak egyszerűen kétségbe vagyok esve, hogy ennyire áll mindenhol a por..
Por van, volt és lesz akármit csinálsz. Rólad is hullik, a levegőbe is száll mindenhol. A porszívó felkavarja, és szűrőtől függően azon is átmegy.
Az állandó suvickolás tényleg beteges, mégha te magadon nem is veszed észre. Foglald el magad, keress hobbit. A porral részben békélj meg, mert úgysem fog eltűnni, életed része. A kutyák is így követik a nyomot, hogy a lehulló hámselyteket követik.
Vagy keres egy szűrőkön keresztül szellőztethető házat, de ott is lesz valamennyi.
A vizes ruha nem szívja magába a port, azt legfeljebb a száraz tudja a sztatikus elektromosság végett.
Másnak a ruhája nem szívja magába a port? Vagy csak nem veszi észre a port?
Milliók ennyire tévednének, figyelmetlenek lennének? A Te ruháidból is dől a por?
Egy ideje már mosok magamra és ezt a jelenséget csak ebben a lakásban tapasztaltam.
Szerintem ilyen mértékű por egyáltalán nem normális, az egészségről ne is beszéljünk.
Van kisgyerekünk, ő is “kosszal jár”, tessék elhinni, hogy nem hiszti meg beteges gondolkodásból származik..
Csak totál elegem van, hogy úgy néz ki minden, mintha sose takarítanánk.
Amúgy, én mindig este mosok (8-9 közt), nem hagyom a gépben állni a ruhákat, rögtön kiteregetek, elég magas fordulaton centrizek mondjuk (lehet hiba), de ennek az az előnye, hogy alig vizesek a ruhák, reggel 6-kor már el tudom pakolni, nem kell kerülgetni. A mosógép 5 kg-s, szellősen teregetek, így 2 szárító telik meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!