Tapasztaltak! A frissen kaszált fű hány hónap alatt válik alapvetően száraz szalmává?
Gondolom, ez függ attól is, hogy forgatva van-e, ugye? Teljesen kezdő vagyok a témában. Felülről fedett, oldalról nyitott (szellős) melléképületben tárolom a kaszált füvet. Kb 2-3 havonta megforgattam nyár óta egy kicsit, de nem valami mélyen.
Milyen gyakran és milyen mélyen kell megforgatni a fű tömeget, hogy mielőbb száradjon szalmává? És az hány hónapba telik?
A fűből soha nem lesz szalma... a szalma a gabonafélék (búza, zab, árpa stb.) szára. A széna, az meg a száraz fű.
A szalma az sárga, a széna az zöld, vagy szürkészöld. Ebből próbálj kiindulni. Ha nem dohos, rohadt, penészes, akkor jó.
A füböl széna lehet, a szalma az érett és learatott gabona szára.
A szalma - mivel érett volt a gabona, már akkor is sárga volt, az is marad.
A széna a zöld füböl lesz, ezért zöldes vagy szörkés szine lesz szárítás után.
Max egy szezont bír ki. Szezon alatt értem, hogy mondjuk júniusban leteríted és legkésőbb nyár végére már el is komposztálódik.
A fenyő mulcs se bír többet 2-3 évnél, akkor a sima széna ennek nyilván csak töredékét.
Köszönöm. Ha jól értem, a szalma nem rohad meg olyan hamar? Ez mit jelent? Kibír a szalma egy évet, rothadás nélkül?
Szénával jobb, ha nem is mulcsolok majd?
A jelenthet gondolt, hogy fél évvel ezelőtt a szalmára rápakoltam a friss füvet? Mert ezek szerint már rohad a széna... Ez a rohadás átterjedhet az alatta levő szalmára? (Alatta, a tárolóban, tényleg szalma volt, sárga színű.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!