Meddig van rend egy takarítás után?
Én sem szeretnék olyan lakásban élni,ahol minden porszemre figyelni kell,meg azonnal letörölni.
A lakás legyen értünk,és ne mi a lakásért.
Engem fusztrálna ez a túlzott takarítás (többször válaszoltam).
Heti 1x van mindenre kiterjedő takarítás. Ezt takarítónő csinálja. Neki 4 óra kitakarítani a házat.
Én minden nap takarítom a konyhát. Pultot, tűzhelyet, padlót. A mosogatógép átlag 2x megy egy nap, és tele is van.
Nalam nincs konkret nagytakaritas.
Minden nap csinalunk valamit.
Dolgozunk,gyerekeket nevelunk,pihenunk is.de odafigyelunk.
Tusolas utan lehuzzuk a vizet az uvegrol,es letoroljuk a tusolot,csapot.igy havi 1x eleg a furdot atsuvickolni,es az sem tart orakig.
Fozes kozben,utan mosogatok,tuzhelyet takaritom minden fozes utan.eves utan valamelyikunk elmosogat.
Akus porszival egy nap 1-2x atfutok a lakason.
Polcunk alig van,igy a portorles is max 10 perc/alkalom.
En sokszor reggel meg ebredezes kozben elpakolom az este elmosogatott edenyeket,es eloblitem a reggeli poharakat,tanyerokat.
Igy kb mindig rend van.es a hetvegek sem a takaritasrol szolnak.
Ha utolsó válaszoló te vagy az első is,amit először írtál,kb.35 perc.
Nem tudom,hogy jön ki nálad,de nekem a nagyszoba kipórszívózása fél óra,ha nem vagyok felületes,felmosás ugyanúgy.
Fürdőszoba egy óra,ha a csempéket is lemosom (kád van szerencsére).
Szóval este hét után biztos nem fogok napi két órát erre szánni,pláne minden nap.
De mindenki csinálja úgy,ahogy jólesik.
1es vagyok, a 14es nem én vagyok. Ha minden nap porszívózik az ember (illetve könnyen porszívózható a felület) akkor nem tart fél óráig egy szoba. Illetve nálam biztosan nem. Csempéket lefújom, majd pár perc múlva csak gyors letörlöm. Semmit sem súrolok, az ilyesmit meghagyom az alaposabb takarításokra. De mivel minden nap átfutok rajta így jóval kevesebb munkám van a nagy takarítós napokon, illetve sosem néz ki csúnyán, vízkövesen, durván porosan, zsírosan egy felület sem, ami nekem igenis fontos. Én nem tudnék úgy ledőlni pihenni, hogy pl. a mosogatóból kifolyik a mosatlan.
Mindenki éljen úgy és olyan környezetben, ami neki megfelel, de nehogy már napi 30-35 perc plusz takarítás a napi feladatok mellett, túlzásnak legyenek már ítélve! Főleg, hogy a saját dolgát könnyíti meg az ember, ha nem hagyja, hogy összegyűljön a sok teendő, hanem minden nap halad vele egy kicsit. Nekem így kényelmes és komfortos.
#15: mint írtuk nem kell így csinálni, senki sem kéri!! Mindenki, aki napi szintem takarít leírta, hogy felőle mindenki úgy csinálja ahogy akarja!
Elfogadjuk, ha Te nem, kérlek próbáld meg Te is elfogadni a mi nézőpontunkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!