Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szárítógépbe mindent betesztek?

Szárítógépbe mindent betesztek?

Figyelt kérdés

Tudom, van kismillió ilyen kérdés, de mind régebbi. Arra lennék kíváncsi, hogy az újabb gépekbe, akinek van, mindent betesztek, amit mosógépben is moshattok, vagy csak a cimke alapján száríthatóakat? Vettem egy idei AEG hőszivattyús szárítógépet, ami azt ígéri, hogy a legkényesebb ruhaneműket is biztonsággal száríthatom benne, de azért amire az van írva, hogy ne, azt ne tegyem be.. A legtöbb ruhám H&M, bershka, reserved, stradivarius, sinsay stb ezeknél a H&M kivételével az összesre azt írja, hogy nem lehet. Pedig összetételre ugyanaz mint a másik márka darabja, amit viszont lehet. Így kissé feleslegesnek érzem a vásárlást, mert akkor ezek szerint, ugyanúgy teregetnem kell... A gyerek/baba ruhákkal szintén ez a helyzet, 10ből 2t lehet szárítani.

Nagyon párás, és penészes az új lakásunk, emiatt kellett a gép.

2020. nov. 12. 09:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
van, de nem használom, mert kombinált mosó-szárító, és a szárítója semmit sem ér (bérelt ház, nem én vettem)
2020. dec. 5. 22:53
 22/28 anonim ***** válasza:

#19: nálunk is megy legalább heti 5x de inkább többet. 3 pici gyerek mellett bőven van mindig mosnivaló.

Villany fogyasztás növekedés elhanyagolhato a pozitívumok mellett.

2020. dec. 5. 23:29
 23/28 anonim ***** válasza:
#22 ezt jó tudni, észben tartom majd ha egyszer szárítógépet vásárolok majd a jövőben. én eddig úgy tudtam hogy nagyon sokat fogyasztanak. ez csak bizonyos típusokra igaz? vagy csak a régi gépekre?
2020. dec. 5. 23:32
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

#23: régiek jelentősen többet fogyasztottak úgy tudom.

Nekünk A++ (hőszivattyús) van, ez az első szárítógépünk.

Az ár nyilván relatív kinek mi sok vagy kevés.

Ha belegondolok négyzetméter áron mennyibe kerül a hely amit a sok hagyományos szárítók elfoglaltak akkor egyáltalán nem drága a legdragabb szárítógép vagy legnagyobb villany fogyasztás sem.

2020. dec. 5. 23:49
 25/28 anonim ***** válasza:
#23 utánaolvastam gyorsan, elvileg a kondenzációsak sokkal többet fogyasztanak, mint a hőszivattyúsak (volt ahol dupla annyi fogyasztásról írtak)
2020. dec. 5. 23:56
 26/28 anonim ***** válasza:
#25: és akkor gondolom a még régebbi, elavult lég kivezetéses milyen sokat fogyasztott! Ráadásul annak lukat kellett ütni a falon ami fűtés szigetelés szempontból is energia pazarló
2020. dec. 6. 00:11
 27/28 A kérdező kommentje:

#19: havi ~2000ft-tal növelte a számlánkat, úgy, hogy heti 4-5 alkalommal megy. Nekünk ez bőven megéri

Ha egy páramentesítő menne egésznap, akkor az sokkal többet fogyasztana szerintem, és a párásodás se oldódna meg, illetve a ruháink is ugyanúgy napokig száradnának. Ezzel sokkal egyszerűbb az élet, az őszi-téli időszakban tökéletes.. Amint jó idő lesz, és lehet az erkélyen szárogatni, akkor majd ott fogunk, de rossz időben legalább nem kell azon agyalni, hogy hova rakjam a szárogatót.

2020. dec. 18. 21:42
 28/28 anonim ***** válasza:
#27 köszi, ez hasznos infó! úgy tűnik nagyon téves képem volt a szárítógépről :D
2020. dec. 18. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!