Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szárítógépbe mindent betesztek?

Szárítógépbe mindent betesztek?

Figyelt kérdés

Tudom, van kismillió ilyen kérdés, de mind régebbi. Arra lennék kíváncsi, hogy az újabb gépekbe, akinek van, mindent betesztek, amit mosógépben is moshattok, vagy csak a cimke alapján száríthatóakat? Vettem egy idei AEG hőszivattyús szárítógépet, ami azt ígéri, hogy a legkényesebb ruhaneműket is biztonsággal száríthatom benne, de azért amire az van írva, hogy ne, azt ne tegyem be.. A legtöbb ruhám H&M, bershka, reserved, stradivarius, sinsay stb ezeknél a H&M kivételével az összesre azt írja, hogy nem lehet. Pedig összetételre ugyanaz mint a másik márka darabja, amit viszont lehet. Így kissé feleslegesnek érzem a vásárlást, mert akkor ezek szerint, ugyanúgy teregetnem kell... A gyerek/baba ruhákkal szintén ez a helyzet, 10ből 2t lehet szárítani.

Nagyon párás, és penészes az új lakásunk, emiatt kellett a gép.

2020. nov. 12. 09:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

#10 javítás:

mármint délben kezdtem mosni a huzatot. Most 3 óra, tiszta és száraz. :)

2020. nov. 12. 14:52
 12/28 A kérdező kommentje:

Szárítottam ma 3 adagot, mindent betettem delicate progin, és minden megszáradt és egyenes lett, nem lett bajuk.

Pluszban nem fogok szerintem emiatt párátlanítót is venni. 2 gyerek mellett mindennap mosnom kell, de sose érek a végére. Csak 2 adag fér a szárogatóra, fűtésnél rwkok a radiátorokra is, forgatom őket, de így is 3napig szárad jó pár darab, huzatokról nem is beszélve. 1400on centrizem, de így is sokáig tart. Nagyon nagy pára van bent, tetőtéri lakás, műanyag új nyílászárókkal, és az ebédlőben a sarokban megjelent a penész. Természetesen le lett szedve, de mindig az ablakok vizesek voltak. Most 2napja nem mostam, és ma csak minimális pára volt..

2020. nov. 12. 19:32
 13/28 anonim ***** válasza:

Első körben vegyél egy pára szint mérőt. Pár ezres tétel. Ha magas, állandóan 50,sőt 60% fölött van akkor vegyetek páramentesítőt.

Nekünk alapvetően száraz a lakás, de a fürdő nagyon nedves. Csak ott használjuk és érezhetően jobb lett a levegő, nincs az a dohos penészes szag.

Ezen kívül nekünk is lett szárítógép, de inkább a kényelem miatt.

"Az a bajom a szárítógéppel, hogy az a folyamat, amig a szekrénybe kerülnek a ruhák, sokkal hosszabb, sokkal több energiát és időt kell beletenni, mintha teregetnék."

Ez nagyon nem igaz! Régen napokig kerülgettünk 2 kinyitott szárítot, sakkozni kellett mikor moshatjuk következő adagot mert nincs már hova teregetni.

Most szárítógéppel: 3 adag mosás lemegy egy nap, estére már minden szekrényben. Nem kell a száradó ruhákat sem kerülgetni folyamatosan.

Zokni teregetés például az egyik legutáltabb munka volt (5 fő rengeteg zoknijat egyesével felrakosgatni). Most csak beszórom és kész.

Igen, valóban energiát és így pénzt jelent, de a kényelem megér ennyit nekünk.

Sok ruhára szerintem csak óvatosság miatt írják a tiltást. Én is ezt tenném a helyükben, abból baj nem lehet.

2020. nov. 24. 13:03
 14/28 anonim ***** válasza:
Én eddig mindent beletettem és nem lett baja semminek, én nagyon szeretem, megkönnyíti a mindennapokat, nincs pára és szösz a lakásban :)
2020. nov. 25. 07:55
 15/28 anonim ***** válasza:
Én akármit beleteszek, akármilyen programra minden összemegy és fakul benne.
2020. nov. 25. 08:21
 16/28 anonim ***** válasza:

15: kondenzácios vagy hőszivattyús?

Mi csak nemrég vettünk egy viszonylag közép kategóriás áru hőszivattyúsat de eddig semmi probléma. Pedig azt is beraktuk amit elvileg nem lehetne. Lehet előbb elkopik majd, de ennyi belefer.

2020. nov. 25. 09:02
 17/28 anonim ***** válasza:
Felsőkategóriás, hőszivattyús.
2020. nov. 25. 09:24
 18/28 A kérdező kommentje:

Mi egy héten kb 5x használjuk. Eddig semmi sem ment össze, és nem is fakultak meg a ruhák. Hihetetlenül puha minden, és még vasalnom sem igazán kell, mert minden olyan sima, hogy mehet is a szekrényben.

Én nagyon elégedett vagyok vele. A falakról a penész eltűnk, miután letisztítottuk, nem is jött vissza. Érezhetően szárazabb a levegő. Tényleg rengeteget párologtattak a ruhák a kis lakásban.

2020. dec. 5. 22:12
 19/28 anonim ***** válasza:
heti 5x?! abból szép villanyszámla lesz
2020. dec. 5. 22:37
 20/28 anonim ***** válasza:
#19: fogadjunk nincs szárítógéped, és fogalmad sincs a fogyasztásáról.
2020. dec. 5. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!