Miért vannak oda az emberek annyira a mosógép/mosogatógépen lévő gyorsprogramokért?
#10: amikor egy-egy kényesebb darabot kézzel mosol, hány percig gyömöszölöd…?
Ebből kéne kiindulni, és egyből nem tűnik olyan kevésnek a 15-30 perces mosási ciklus.
A másik, a mosogatógép: az enyémen (Electrolux) 45 fok - 30 p-es a gyorsprogram. Ha pl. beszélgetős összejövetel van nálunk, és a 15-20 ember elhasznál ennyi boros/vizes poharat, meg néhány morzsás tányér lesz, teljesen fölösleges lenne a másfél órás 65 fokos alapprogram. Kézi öblögetésnél ennél alacsonyabb hőmérsékleten, és poharanként pár mp mosogatás lenne...
11-es
Az nem mindegy, hogy pl. a kézi lavórozásnál a 15 perc az tényleg 15 perc, míg a mosógépnél jó esély van arra, hogy tokkal vonóval értendő az a 15 perc, s nem a mosási ciklusa a 15 perc. (plusz öblítés és centrizés)
Nálunk is 1 kiló a limit a gyors programnak, picit szoktam többet bedobni, de értelemszerűen ilyenkor nem nyomja tele az ember a dobot, pár zoknit és 2 vékony pólót simán kimos ennyi idő alatt a gép.
Ha valaki nem tudja használni ezeket, az nem a gép vagy a program hibája.
Még mindig a 2. válaszoló vagyok, továbbra is őszinte kíváncsisággal várom az indokokat, hogy mi rosszat írtam. :)))
# 18
A jobb gépeknél külön lehet a hőfokot állítani! Tehát a 30 perceshez simán felnyomhatod 40 fokra a mosási hőmérsékletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!