Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Téli ruhaszárítás? Jó megoldás...

Téli ruhaszárítás? Jó megoldás lehet, ha egy ventillátoros hősugárzót teszek a ruhák alá rövid időre?

Figyelt kérdés

Hiába a fűtés és a szellőztetés, az egész lakás nyirkos a ruháktól, amik alig száradnak, büdösödnek. A fülemen is ruha szárad lassan.

Csak egy ötlet, hogy ruhaszárítás miatt beszereznék egy ilyet

[link] pl

és a szárító alá tenném, mint egy hajszárító, hogy gyorsabban száradjon a ruha, amíg nem melegszik túl a cucc.

Ruha nem lógna rá, nem lenne letakarva, nem érné víz, nem tudna felborulni.

Teraszon iszonyú szaga lesz ebben az időben a ruhának, és a szmog miatt koszosak is, fehér holmi szó szerint fekete.

Nagyon eszement ötlet?

2020. jan. 27. 19:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Ki a törp pontoz itt?

Erre a kérdésre egy nem használható válasz érkezett, de arra is csak reagáltam...

Enged el a pontozást, kb mind hasznos nekem

2020. jan. 29. 09:13
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Eszement ötlet. A szárítás lényege, hogy a levegő relatív páratartalmát csökkented, és ezzel együtt kivonod belőle. Ezt légmozgással tudod meggyorsítani. Ha csak hősugárzós ventillátorral megkergeted akkor a szoba pártartalma megnő és irgalmatlan gyorsan le fog csapódni a szoba leghidegebb helyén, azaz a külső falaknál, ablakoknál és nagyon nagyon pipa leszel.

Vegyél egy normális szárítógépet, az megoldja minden gondod-bajod. Olyan nincs, hogy nem tudod hova rakni, ha azokat a retkes szárítóállványokat el tudtad eddig is helyezni....

Berakhatod az előszobába, nappaliba, elöltöltős mosogató tetejére, akárhová. Ha felöltöltős a géped, akkor cseréld ki elöltöltősre és ráteheted, vagy vehetsz éppen kombi gépet is, de az amelyiket meg szabad venni az 400e körül van, az olcsóbb kombit xart se érnek, és zabálják a vizet.

A problemo ott van, hogy a kislakásosok szoktak ezzel kínlódni ahol erkély sincs ugyebár, mert minek... és dugig van a lakás mindenféle fölösleges dologgal.

2020. jan. 29. 23:36
 13/24 anonim ***** válasza:
20%
Nem igazán értem, az miért haszontalan válasz, hogy a radiátor elé rakva megszáradnak a ruhák. Igen, egy nap alatt, ez van. Szerintem ez a legegyszerűbb és legolcsóbb módszer és érdekes módon működik, legalábbis, ahol van radiátor.. Mindegy, nem érdekes, akinek futja rá, vegyen szárítógépet, nekem 40 év alatt nem volt szükségem ilyesmire.
2020. jan. 30. 00:42
 14/24 anonim ***** válasza:
11%

Különben ha már kialakult a helyzet, mert ki van teregetve egy rahedli ruha, akkor rászánnék 2-3 órát és átteregetném egy részét a fűtőtestre, és forgatnám 10 percenként, a többit meg hajszárítóval fújnám, főleg a kisebb, vékonyabb darabokat, pólót, bugyit.

A felét leszedheted ezután, a többit a szárítón hagyhatod.

2020. jan. 30. 03:47
 15/24 anonim ***** válasza:
11%
És bizonyos programok végén gyenge vagy rövid centri van. Ezt külön is ki lehet centrizni a mosó program után még, ha van olyan program a gépeden.
2020. jan. 30. 03:50
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

Ha a radiátor közelébe rakod, akkor hamar megszárad a ruha, és a benne levő pára keringeni kezd a lakásban, majd megkeresi a leghidegebb pontot (külső falak sarka, bejárati ajtó, ablaktáblák, stb), ott szépen kicsapódik, és lehet kínlódni az ablakokról folyó vízzel és a penésszel a sarkokban. Csodálatos....

2020. jan. 30. 08:40
 17/24 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem ha tényleg nincs hely külön szárítógépnek, akkor vegyél egy kombit, ami egybe van a mosógéppel. Tudom, hogy sokan fikázzák mert nem olyan hatékony, mint a különálló szárítógép, de jobb mint a semmi. Csak télen használnád, kb 90 százalékra megszárítod abban is a ruhát, ha nem is csontszárazra, de ami marad benne nedvesség az fél nap alatt megszárad.
2020. jan. 30. 11:10
 18/24 anonim ***** válasza:
21%
Nekünk kombi gépünk van, kicsit féltem tőle, de végül nem értem, mi baja vele az embereknek....
2020. jan. 30. 12:05
 19/24 anonim ***** válasza:
7%

# 16/

A penészt csak hírből ismerem, ahogy az ablakon "csurgó" vizet is. Laktam panelban is és régi sz@r téglalakásban is. Télen sokszor direkt a nappaliba kellett teregetnem, olyan száraz volt a levegő. Nem egy radiátor közelébe állított szárítótól lesz penészes egy lakás.

2020. jan. 30. 20:52
 20/24 anonim ***** válasza:
22%

Örülj neki, neked száraz a lakásod. És? :D

Ettől másnak miért és hogyan lenne szárazabb?

2020. jan. 31. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!