Hogyan vegyem rá magam a rendrakásra?
Felnőtt családos nő létemre nagyon rendetlen vagyok, pedig nem ezt láttam otthon. Egyszerűen fizikai fájdalmat érzek, ha neki kell állnom. Nem a porszívózás, felmosás stb részével van bajom, hanem a pakolászással. Mindenhol gyerekjátékok, levetett ruhák, csoki papírok, székeken, földön, mindenütt van valami. Kindertojásból vackok, férjem dolgai, én pipere cuccaim, fülbevalóim, füzetkék, könyvek, kuponok. Gyerekszobába nem lehet belépni. A kicsi még nem tud elpakolni, sőt hord szét mindent, férjem szintén kupis, így magamnak kell megoldanom.
Egyszrűen sírva tudnék fakadni, azt sem tudom hol kezdjem. Valakinek valami ötlete? Legszívesebben kivágnék mindent a kukába.
Ötlet a rendrakáshoz? WTF?
Csak kezd el és rakj vissza mindent a helyére... o.O
Nálam senki sem kupisabb!
Olvasd el Marie Kondo könyvét a rendrakásról. Nagyon jó ötleteket ad benne! Megkönnyíti a dolgodat!
Nálam, ami bevált, a dobozok! Azokba ömlesztve is lehet pakolni, és pikk-pakk rend lesz. Főleg a gyerekeknél lehet ez hasznos a sok szétszórt vacakkal!
És amivel motiválni tudod magad: nézz meg egy részt a Youtube-on a Tiszta a lakásod?-ból. Én ilyenkor azonnal nekiállok takarítani! :D
Köszönöm a tippeket, kipróbálom. Közben megembereltem magam és a konyhán, étkezőn túl vagyok. Gyűjtögetem az erőm a gyerekszobára.
Nagyon fura, hogy normális emberi időben nem bírok nekiállni. Mindig tolom magam előtt és este hulla fáradtan állok neki mikor már nincs hova halogatni. Aztán morgok, hogy este 11kor jutok el a felmosásig. Grrrr
Ne gyűjtögess! A sok felesleges kacat leszívja az energiát.
Amit ritkán vesztek fel, az mehet a háztól valamilyen formában. Ne foglalja a helyet.
Lomtalaníts ezerrel, csak nekikezdeni nehéz és a mozdulat, amivel kidobod.
Hidd el nem fognak hiányozni, egy óra múlva már nem is emlékszel majd rájuk!
Közben neveld meg a férjed, később a gyereket, egyidejűleg magadat, hogy mindenkinek mindent egyszerűbb azonnal a helyére tenni, mint az értékes hétvégét lélekölő pakolással töltenie Egy valakinek.
Főzésnél is lehet menet közben elmosni a cuccot, nem utána állni neki a konyhát ganajozni.
Én pont azért vagyok baromi rendes és pedáns, mert lusta vagyok és tudom magamról, hogy nagyobb mennyiségben és sok időt kellene rászánni, akkor hagynám inkább a francba, mert megunnám.
Viszont a rendet és a tisztaságot nagyon szeretem, de takarítónőre nincs pénzem. Meg csengőfrászban sem szeretnék élni, hogy ne jöhessen be hozzánk bármikor akárki.
Ezért rövidítettem le a pakolást 2 mp/tárgyra azzal, hogy rögtön minden megy a helyére. Család esetén illik összedolgozni, senki nem a cselédje a másiknak és nem rabszolgája a lakásnak.
Üdv, ilyen vagyok én is! Beszélgesssüüüünk!
Újabban éjjel takarítok. Olyat, ami nem hangos.
Amúgy megemberelem magam. De tényleg ilyen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!