Szerintetek melyik a legjobb takarítógép? Én most a Bosch és Hyundai nézegettem. De más márka is érdekel. Otthoni használatra. Persze normál áron.
Egy válaszolótól aligha fogsz az összes takarítógépre kiterjedő értékelést kapni. Legjobb sosincs, legfeljebb adott ideig, adott használat mellett így/úgy működő.
Először egy Bosch takarítógépünk volt, amit akkor vettem, amikor a pincénket elárasztotta a víz és a pár cm-es vízréteget kellett felszívni. Sajnos ez a gép úgy működött szőnyegtisztító üzemmódban, hogy egy felső tartályból engedte rá a vizet egy szivacs hengerre, a mosófolyadék így a szivacs hengerből került a szőnyegre, ahonnan aztán visszaszívta a légárammal a szennyezett folyadékot. Sajnos pár évnyi, elsősorban száraz üzemmódban történt működés után, ledarálta a saját légturbináját. Akkoriban nem tudtam megfelelő turbinakereket szerezni hozzá, amit kaptam, az kissé excentrikusan került a tengelyre, így iszonyú zajosan működik, levittem a nyaralónkba, ott úgyis ritkán van használatban.
A második takarítógépünk Thomas Vario 16 volt, ami száraz üzemmódban ma is rendszeres használatban van. A nedves szőnyegtisztító üzemmódban ugyanis 2-3 év után már nem spriccelte a vizet, annyi türelmem meg nem volt hozzá, hogy pontosan kiderítsem a hiba okát (vízszivattyú csere nem segített).
Nálunk sok a szőnyeg és nagy a forgalom, így mindenképpen kellett egy szőnyegtisztító üzemmódban működő takarítógép, vettem sok éve használtan egy Delton takarítógépet. Néhányszori nem egészen sikeres használat urán rájöttem, hogy egy szétrepedt O gyűrűt kell kicserélni a tökéletes spricceléshez, azóta tökéletes a nedves szőnyegtisztítási üzemelés. Így jelenleg a Thomast csak száraz, a Deltont csak nedves szőnyegtisztításra használjuk. Szerencsére van hely a két gép elhelyezésére.
Arra mindenképpen ügyelni kell, hogy ha papir porzsákkal üzemel a gép, akkor nedves üzemmódú használat után tökéletesen száraznak kell lenni a belső részének, mert ha a papir porzsák akár csak 1 csepp vizet is kap, ott azonnal szétszakad és a gép kifújja a porzsákban levő összes szemetet a légtérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!