Érdemes megvenni egy 15 éves könnyűszerkezetes házat? Meddig bírják ezek?
azért állnak el a téglától mert a faház jobban "pörgeti a gazdaságot".
Magyarul kevésbé tartós, sokszorosa ÁFA és járulék folyik be, ráadásul a kivitelező cégek is jól járnak, mert 1.5-2 év helyett pár hónap alatt el lehet kérni ugyanazt a pénzt.
Nem igaz, előnyös az építtetőnek is. Gyorsabban elkészül, nincsenek hónapos csúszások 1-1 eső miatt, addig sem kell albérletet fizetni, könnyen átalakítható, renoválható ha gond van, földrengésbiztos, ha jól meg van építve, akkor semmi gond.
Jaj de rossz házakban élnek az usa-ban, kanadában, norvégiában, sok ronda könnyűszerkezetes béna ház! :)
#25: Ha éltél volna az USA-ban ezekben a "fasza" házakban, most nem istenítenéd a téglához képest.
A legtöbb házuk kb a nálunk szoci kempingekben látható faházak szintjén van. Recseg ropog, ha leáll a fűtés akkor pár óra és totál kihűl, ez kaliforniában a tengerparton még okés, mert 10 fokban nem lehet halálra fagyni.
Nyáron ha nem vereted a légkondit amíg sütna nap, megfősz benne.
Nem véletlenül volt ott akkora pánik a hóvihar idején a szárazföldi részeken. Ha fél napig nem tudsz fűteni, és kint -10 fok van, akkor bent is -10 fok lesz.
Amik nálunk épülnek könnyűszerkezetesek, legfeljebb a nyaraló vagy garázs, kisműhely ami ilyen technológia, ha ertenél hozzá, tudnád.
A lakóházak kivsit komolyabbak ennél, komfortra is jobbak, de nem érik el egy téglaház szintjét.
Haha, tovább tartja a meleget a tégla, aztán ha lehűl, akkor rámegy egy heted mire rendesen felmelegíted a falakat, míg fakázban begyújtasz a kandallóba, és meg is vagy.
Nővérem ilyen könnyűszerkezetes szart vett Lillehammerben, csöppke 8 millió norvég koronáért, sajnálom szegényt hogy ilyen rossz házban nyomorog. Komolyan, sose cserélnék vele! Az én téglám mindennél jobb! :D
27: "aztán ha lehűl, akkor rámegy egy heted mire rendesen felmelegíted a falakat"
Ezt saját tapasztalatból cáfolom.
Üdv: egy téglaházban lakó.
#27: ebből latszik, hogy energetikából es termodinamikából 0 tudással rendelkezel, csak köpködöd a hülyeségeidet.
Ha töredéke a szerkezetben a hőkapacitásod, mitől hűlne ki lassabban?
Én olyan kandallót még nem láttam, ami akár csak 300 m3 levegőt (nem a bútorokat és a falakat) a begyújtás pillanataban felfűtene, mondjuk ha megrakod dúsított uránnal, és beindítod a láncreakciót, akkor el tudom képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!