Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe fáj egy átalakításhoz...

Mennyibe fáj egy átalakításhoz tervet készíttetni?

Figyelt kérdés
Építész ismerősömet megkértem nézzen rá a házunkra amit most vettünk. Egy 130 négyzetméteres kis házról van szó. Gondoltam én baráti alapon ad pár jó tanácsot, apropó még csak hallgató... Erre kiszámolt 100 ezret csak azért hogy papírra vetette amit én elmondtam. Kicsit sokallom...

2019. márc. 20. 09:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

# 10 - Jól látom, 800.000 (nyolcszázezer)?

Ez semmilyen szinten nem reális. Mekkora az a ház?

Ha csak a homlokzatot kell átszínezni, ami mondjuk egy 10x5 méter lehet, az egy fél órás felmérés, meg néhány óra rajzolás. Fél oldal műszaki leírás, meg egy A4-es lap kitöltése. Kiszállással együtt 50-80.000 (nyolcvanezer) Ft-ba bele kellene férnie. Keress valami zugépítészt, mert ezt bárki megcsinálja szívesen, ha tényleg ennyiről van szó.

2019. márc. 20. 15:01
 12/16 anonim ***** válasza:
81%
10-es vagyok. Igen jól látod, kis híján egymilliós árajánlatot adott, miután itt volt, és megnézte. 320 négyzetméteres, 3 szintes ház, egyáltalán nem nagy. Őszintén szólva én olyan 150 ezer körüli összegre számítottam, igencsak kerekedett a szemem mikor megkaptam a levelet. Sajnos őt is szívesség útján találtuk, mindenhonnan elhajtottak, hogy ilyen kis munkával nem foglalkoznak, mert tele vannak óriási tervezői munkákkal, ugye mindenki építkezik jelenleg. Így egy építész ismerősünk mutatott be neki, miután hónapokig könyörögtünk neki.
2019. márc. 20. 15:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért kaptál 800ezres árajánlatot, mert így biztos, hogy nem neki kell megcsinálni!
2019. márc. 20. 15:58
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

# 12, jó, a 320 m2 egyáltalán nem kicsi, de az összeg ennyek fényében is irreális. Én a helyedben nézelődnék még, valami kis magánvállakozót próbálj meg keresni...

Amúgy: "A helyi önkormányzat képviselő-testülete önkormányzati rendeletben a településképi kötelezettségek megszegése és végre nem hajtása esetén e magatartás elkövetőjével szemben 50 000 forintig terjedhető bírság kiszabását rendelheti el."

Én a helyedben bemennék az önkormányzathoz, elmondanám mit szeretnék, hátha tudnak segíteni. Biztos vagyok benne, hogy megengedheted ezt az összeget, de nem szeretem a lehúzást és a semmittevésért felvett pénzeket. Sokáig voltak kihasználva az építészek, dolgoztak kakiért, most pedig sokakkal elszaladt a ló.

De azért jópáran igyekszünk becsületesen és keményen dolgozni.

2019. márc. 20. 16:07
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"Azért kaptál 800ezres árajánlatot, mert így biztos, hogy nem neki kell megcsinálni!"

Így van. Mikor van időm én is szoktam településképi eljárást,színtervet csinálni, 150 000 forintért. De már nem vállalok ilyet, mert nem éri meg, valamikor 5ször vissza kell menni vagy a megrendelő változtat 20szor az egészen. Van amikor leszínezték a házat és engem csesztetnek hogy a kivitelező nem jó színnel csinálta meg... Csak le akart rázni azért adott 800 000 forint árajánlatot.

2019. márc. 20. 16:32
 16/16 anonim ***** válasza:

# 15!

Én ugyan csak szerkesztek, de némelyik településképi melóval több tennivaló volt, mint egy csarnok engedélyezéssel. A régi tervtanácsi "gyűlésekről" nem is beszélve. Ez a bejelentési terv is lehet fél egynapos munka és 3 hétre elhúzódó katyvasz is.

Sokszor tényleg nem éri meg.

2019. márc. 20. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!