Ház átalakításhoz hivatalos brigádot hívni mennyivel drágább mint egyenként maszekolós embereket?
Az áfával biztos drágább. Viszont számla nélkül nem egyszerű rohangálni a szakik után, aztán ha gányolnak, akkor nem nagyon van garancia... Szóval nem rossz az, ha összefogja valaki a dolgokat. Persze "hivatalos" brigád is tud gány munkát végezni.
Nem tudom, ha értesz hozzá és nem nagy a feladat, akkor 1-1 szaki, ha nagyobb átalakítás, akkor inkább egy normális csapat.
hivatalos brigád drágább értelemszerűen de lesz garanciád és határidőd.
A maszekokkal pedig az a baj hogy nincsenek. A jók le vannak foglalva hónapokra és drágák is.
Jövőre évi 12 M jövedelemig ÁFA-mentes egy tevékenység. Brigádnak biztosan több ennél a bevétele, főleg, ha nem 2-3 fő, hanem több, tehát a brigád ugyanaz az ár + ÁFA, tehát 27%-kal kerül többe.
Ha egyesével szeded össze a szakikat, akkor esélyes, hogy ÁFA-mentesen tudnak adni számlát.
"Ha egyesével szeded össze a szakikat, akkor esélyes, hogy ÁFA-mentesen tudnak adni számlát."
Ez így nem teljesen igaz, mivel az áfát akkor nekik kell kifizetni 100%-ban mikor megveszik az építőanyagot és a tárgyi eszközöket, szolgáltatásokat, tehát nem lesz sokkal olcsóbb, csak a szolgáltatás áfája tűnik el.
Jaj nem tudom, ez nekem is komoly gond!
Ha brigádot hívsz, mondjuk 4-5 ember, de kettő trágyamód dolgozik, akkor csak azt a kettőt nem nagyon tudod kirúgni.
Viszont egyénenként összeszedni, azokat összehangolni, szinte lehetetlen.
4: Igen, pontosan így van.
De a kérdés kizárólag az emberi munka árára vonatkozott, tehát a válaszom is, úgyhogy ez csak belekötés, hogy vitatkozhass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!