49m2 méretű panellakás teljeskörü felújítás árak és tapasztalatok?
Érdeklődnék szakértők és és már hasonló felújításon átesett személyek véleménye és információi, hogy megközelítőleg mennyibe kerülhet egy 49m2 panellakás teljeskörű felújítása VIDÉKEN.
-Falak bontása, törmelékek elszállítása.
-vízvezetékek cseréje.
-elektromos hálózat cseréje ( új telepítése )
-burkolás
-festés
-ajtó csere és 2 nyílászáró cseréje
-konyhabútor ( középkategória)
-furdőszoba
-háztartási gépek
-klíma.
Előre is köszi a segítséget és az értékes hozzászólásokat.
Érdekes olvasgatni a hozzászólásokat!
Annyi kérésem lehetne (hátha a kérdezőt is érdekli), hogy akik írtak összegeket, leírnák azt is, hogy mikor történt a felújítás?
Én azt veszem észre, hogy az 5-6 évvel ezelőtti árak majdnem megduplázódtak (nem anyag-, hanem a munkadíj, amit a szakik kérnek).
4es vagyok.
nemigazán értem miért lettem lepontozva...
a felújítás 2 éve történt.
Nógrád megyében, az lemaradt :)
szintén 4es voltam.
"... mennyibe fog kerülni a felújítás, azt szorozd be nyugodtan legalább 1,5-tel, vagy ha nincs szerencséd, akkor 2-vel. A felújítási időre is szánj rá legalább +50%-ot. :)"
#8-asnak ez a mondata nagyon igaz és megszívlelendő. Mi is így jártunk :D
A #6-os #8-as válaszoló nagyon jókat írt, csupa hasznos információkat, én is köszönöm neki. :)
Mi 3 évvel ezelőtt vettünk budapesti (53 m2-es) panelt és csak részben újítottuk fel, nem teljesen, mert nem végleges lakásnak szánjuk, csak átmenetileg pár évre. 1 + 2 fél szobában lamináloztattunk, a wc-t padlóztuk és csempéztük, az egész lakásban a falakat gletteltettük és festettük meg volt egy kis vizes munka, de nem sok. Ez került 2 millióba (1M anyagköltség + 1M munkadíj). A fürdőszoba és a konyha teljesen rendben volt, nagyon szép, ahhoz hozzá sem kellett nyúlnunk szerencsére, ablakokat meg ajtókat nem cseréltünk, mert nem fogjuk megtartani a lakást, gondoltuk, jó lesz ez nekünk így pár évig.
Viszont amit én megtanultam a mi felújításunkból: a budapesti szakemberek kétszer-háromszor drágábban dolgoznak, mint vidéken (főleg falun). Én egy kis faluból származom, ismerem az ottani szakembereket is személyesen, tudom, hogy milyen minőségű munkát végeznek. (Sokkal gondosabbak, pontosabbak, alaposabbak, mint a pesti "mesterek" többsége. Tisztelet a kivételnek!!! Ők nem engedhetik meg azt a luxust, hogy összecsapják a munkát és eltűnjenek a semmibe, mert falun mindenki ismer mindenkit, ez pedig rossz cégér lenne.)
Ha 2-3 év múlva lecseréljük a jelenlegi lakásunkat, egészen biztos, hogy faluról fogok felhozni munkaerőt, mert szállással, étkezéssel, teljes ellátással is harmad annyiba kerül a munkabérük, mint a fővárosiaknak. Ez egy teljeskörű felújításnál akár közel másfél - kétmillió forint megtakarítást is jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!