Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kb mennyibe kerülne egy...

Kb mennyibe kerülne egy panellakás teljes áramhálózatának a kicserélése?

Figyelt kérdés

Egy lakás, nem az egész épület.

60nm.

Utómunkák(festés stb) nélkül

Nem muszáj pontos összeg, elég egy nagyságrend

2016. júl. 17. 12:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól is függ miből hányat akarsz, sokan azt hiszem úgy mondják "kiállásonként" számolnak mikor árajánlatot adnak.

Na és hogyan szeretnéd? Mert panelnál meg lehet oldani kábelcsatornában a falon kívül is, amit a mennyezet tövén díszléc mögé rejthetsz, le pedig viheted sarkokban, ajtó mögött nem túl látható helyen, szóval eltervezve nem olyan gáz megoldás ez. A vésős módszer sokkal drágább és meggyűlöl a zaj miatt az a szomszéd is, aki eddig nem utált, ráadásul még elméletileg statikus is kéne hozzá, mert nem vésegetheted a falakat anélkül.

2016. júl. 17. 12:59
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Kiállásonkènt(lámpa,kapcsoló,dugalj),kb7-9ezer.+ szerelvènyek+ lakás elosztò. Ha ìgy belemèsz akkor már mindenkèppen betáp vezetèk csere az órától, esetleg bővìtès32A-ra. Mindez kb:250E től felfelè.
2016. júl. 17. 13:15
 3/9 anonim ***** válasza:
62%

Ez egy olyan dolog, amit nem csinál az ember 2 évente. Szóval Szerintem vésni kell.

Undorító tud lenni a falon ide oda menő kábelcsatorna...

Festésnél, meg átrendezésnél azokat figyelni.

Úgyhogy ha rám hallgatsz, véstek.

Összeget nem tudok. Csak ennyit akartam hozzáfűzni a dologhoz.

2016. júl. 17. 13:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Attól függ. A lakás méretétől függően a vésés akár 200 ezret is dobhat a végösszegen. Aki ott akarja leélni az életét, az biztos úgy van vele, hogy megéri. Én mikor megvettem, akkor úgy voltam vele, hogy 5 max. 6 év és építkezek. Viszont villanytűzhelyet szeretek haszálni, a ház 40 éves volt, ezért jobbnak láttam cserélni, de nem nekem így nem érte meg a plusz befektetést. Így se rondább, mint eredetileg volt, sőt. Viszont legalább biztonságos. Eladáskor se zavart senkit, hogy juuuuj nem vésetted be? Csak az volt, hogy de jó ki van cserélve.
2016. júl. 17. 13:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
vésés nélkül is megoldható szépen (minimális véséssel). vannak parketta illetve szegály csatornák, így a vezeték a parketta vagy szőnyeg szegélyben megy el. megfelelően kialakított ajtó takaró léceiben is ellehet vinni, de holkerbe hejezhető csatorna is van.
2016. júl. 17. 19:52
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Miért kellene vésni? Amikor én panelban laktam, nálunk ugyanúgy csövezve voltak a vezetékek, mint később a kertes házban. Én a régi vezetékkel húztam be az újat, még szaki sem kellett.
2016. júl. 18. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen panelban laktál, de kb. a csillártól a hozzátartozó kapcsoló konnektoráig megy a falon kívül a vezeték a panelokban, a többi bele van öntve a falba. Ha nem akarja, hogy falon kívül legyen a cső, akkor bizony vésni kell, más megoldás nincs.
2016. júl. 19. 01:22
 8/9 A kérdező kommentje:

Megnéztem, nem csatornában fut a kábel.

Csak az anyagköltség mennyibe kerülne?

Rokonom(villanyszerelő) ingyen megcsinálná szerintem(legalábbis ő csinálta a rokonságnak ingyen az egészet), de nem akarom megkérdezni míg nem tudom, hogy van-e rá elég pénzem.

Csak kábelek kellenek, meg biztosítékok, és biztosítékdoboz.

Az a bajom, hogy alumínium kábelek mennek a falakban, és az egész lakás 3db biztosítóra van rákötve(az is nagyon furán, egy kapcsol két konnektort a többi meg a maradék házat)

9 lámpa van, és 14 konnektor, és úgy szeretném, hogy a lámpák mennek egy biztosítóra, a konnektorok pedig minimum szobánként egyre, de inkább mindegyik külön egyre

2016. júl. 19. 09:54
 9/9 A kérdező kommentje:
32A nem érdekel, a 800W-os mikró a legnagyobb fogyasztó, porszívónk nincs(pontosabban van de szőnyegünk nincs, így nem használjuk), sütni gázzal sütünk, led izzó van mindenhol
2016. júl. 19. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!