Elektromos vagy Gázkazán éri meg?
Fűtés korszerűsítésben vagyunk családommal. Jelenleg egy közel 30 éves gázkazán biztosítja a meleg vizet a fűtésként. Olvastam, hogy jobb az elektromos kazán ráadásul olcsóbb a kivitelezése mint egy új gázkazán cserélése.
Én az elektromos kazánra adnám a voksomat. A tetőre pár napelem táblát tettnék fel ami biztosít némi áramot persze időjárástól függően.
Tud valaki hasznos tanácsot adni melyik a jobb és olcsóbb?
Tudni kène mekkora a jelenlegi kazán teljesítmènye, vagy kiszámolni a ház hővesztesègèt, hogy mekkora teljesítmènyű elektromos kazán kell. Ehhez viszont lehet, hogy 3fázis kell vagy teljesítmèny bővítès.
Innen már tudod, hogy kb mennyi napelem kell oda-vissza mèrős órával.
A napokban volt erről egy elemzés a neten .
Az elemzés oka az volt,hogy szept.26 tól új jogszabályok lépnek be a kondenzációs kazánoknál.A most megvásároltak sem számitanak már korszerünek,szépen tünnek el majd az üzletekből,ahogy a 8-10 évvel ezelőtt gyártottak .
Ezt az egyik nagy forgalmazó tette közzé.
természetesen az árak min 10-15 % al növekednek .
Mivel a beszereéls dija is növekedni fog,akár összességében az 1 milliót is elérheti a költség .
Az engedélyeztetési proceduráról nem is beszélve
A villany bojler ehhez képest minimális összeg .Semmilyen engedélyeztetés nem kell hozzá.A kettő üzembe helyezés költsége közt elég nagy a különbség.Ezt akár
villanyszámlára is lehet ebből forditani.
A gázkazán fektetés soha nem fog megtérülni .
Bennem is felmerül a kérdés,mekkora teljesitményűek ezek a fűtésre alkalmazható bojlerek .Esetleg ebből is van kombi,mert a fűtési viz itt sem keverhető a használati meleg vizzel .
Tanácsot nem hiszem hogy tudtam adni,csak némi infóval szolgálhattam.
Sok mindent kellene még tudni,a kérdés megválaszolásához
Mekkora a lakás,höszigetelések,nyilás zárók stb .
Jelenleg amit a neten meg lehet találni a gáz árakról az áfával együtt 99-104 forint/ m3 az áram pedig a nappali 37 kwh az éjszakai pedig 23 kwh
Hogy lehet, hogy áramból még is többet fizetnék ha elektromos kazánnal akarnék fűteni.
jujj !
Úgy látom nagyon nincs közöd a témához.
1kw áram árának mi köze 1m3 gáz árához ??
Nagyon egyszerűen fogalmazva :
1m3 gáz fűtőértéke kb 10 kw áraméval egyezik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!