Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mért nem vállal manapság...

Mért nem vállal manapság senki vakolást? .

Figyelt kérdés
6 brigádtól kértem ajánlatot, mind csak gipszkartonnal hajlandó fedni a falat vakolás helyett.

2016. máj. 4. 16:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Csavarozni lehet, csak hosszabb csavar kell. A szekrényt a vakolat sem tartja meg
2016. máj. 5. 10:56
 12/23 anonim ***** válasza:
A vakolat tényleg nem tartja meg a szekrényt , de nem a vakolatba fúrod be a csavart , hanem a téglába.
2016. máj. 5. 14:37
 13/23 A kérdező kommentje:
11: Igen, de így kb. 8 cm-rrel nagyobb az erőkar, így a csavarra nehezedő súly is. Szóval kevésbé stabil, kevésbé teherbíró.
2016. máj. 5. 17:34
 14/23 anonim ***** válasza:
Gipszkartonozni sokkal gyorsabb és könnyebb, mint vakolni.
2016. máj. 5. 18:48
 15/23 anonim ***** válasza:

röviden összefoglalva:

Építőiparban olyanra, amit segg részegen, hozzáértés nélkül nem lehet megcsinálni, nem találsz embert.

Én inkább magam csinálok mindent. Igaz, hogy annyi idő alatt a többszörösét keresném meg, de eddig ahányszor "szakembert" hívtam, mindig az lett a vége, hogy rákérdeztem, hogy mi az amit jól csináltak meg? Arról számlát kérek. Eddig még mindig sűrű anyázások között távoztak (anélkül, hogy pénzt kértek volna).

Ha én csinálom, akkor csúnya lesz, sokáig tart, de még mindig nagyságrendekkel jobb, mint amit a magyar építőipar meg tud csinálni...

2016. máj. 6. 08:21
 16/23 A kérdező kommentje:
14: Ez nem igaz. Gépi vakolással 1 nap alatt megvan 80-100 nm 3 fővel. A gipszkartonozást 60 nm-en 7 nap alatt sem végezte el nálam 3 ember napi 12 órát dolgozva. Pedig dolgoznak, mint a güzü.
2016. máj. 6. 19:05
 17/23 anonim ***** válasza:
Amit írtam. A hozzáértés teljes hiánya... Ekkora feületre az egy hét igen erős túlzás
2016. máj. 6. 20:20
 18/23 A kérdező kommentje:
Benne van a bevásárlás és a vakolat leverése is.
2016. máj. 6. 21:55
 19/23 anonim ***** válasza:
A mi kőművesünk vállal vakolást, de kézzel rengeteg ideig tart. Gúzolás, sávozás, durvázás, aztán simító vakolat stb. Rábeszélt minket a gépi vakolásra. Ezzel elérkeztünk egy újabb problémához, hogy nem találtunk bérelhető vakológépet. Egyet sikerült nagy nehezen kibérelni. De ez sem volt elég, mert hálózati áramról nem működött, kellett bérelni egy aggregátort. Nah és összeszervezni, hogy egyszerre legyen ott az aggregátor, a vakológép és a kőműves brigád. Egyébként lett volna másik brigád is, aki vállalta volna, így én elég túlzónak érzem, hogy senki nem vállal. Tény, hogy nem másnapra tud az ember szakembert szerezni, de azért ha kivár, akkor van még mesterember.
2016. máj. 9. 20:51
 20/23 A kérdező kommentje:

Amint olvashatod a nyitóban, én senkit nem találtam, aki vállalt volna, kb. másfél-két hónapot töltöttem el vele, hogy találjak rá embert.

Telefonban azt mondták többen is, hogy vállalnak, de azután eltűntek, nem jöttek ki. Kb. 20 brigádból 11 jött ki, ebből 6 adott ajánlatot, 5 eltűnt. Aki kijött, az 6 brigád volt, és rábeszélt minket a gipszkartonra, a helyszínen mondtak nemet a vakolásra.

Amióta itt egy válaszoló mondta a gépi vakolás létezését, azóta tudom, hogy létezik ilyen, kértem fotóval árajánlatot gépi vakoló cégtől, és nem válaszoltak.

Nálad végül megcsinálták? Hány napig tartott hány nm és mennyibe került?

2016. máj. 14. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!