Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tényleg így működik a kőművese...

Tényleg így működik a kőműveseknél? Vagy ez tényleg nem normális?

Figyelt kérdés
Mondtam neki, hogy jöjjön el, mérje föl, és adjon egy konkrét, vagy legalább is egy hozzávetőleges árat, hogy tudjak kalkulálni. Elkezdett hadonászni a nm árakkal, és hogy azt mi is le tudjuk mérni a falakat, meg kitudjuk számolni, és na akkor annyi lesz. Tökre felhúztam magam rajta, hát ezt így szokás? A másik kőműves meg előre kéri a pénz felét. Ilyen van? Én sem kapom meg előre a fizetésem felét.. Nem nagyon tudom hogy szokott működni, de nekem ez nem szimpatikus, egyik részről sem. Jól érzem, vagy pedig ez tényleg így működik? Hogy én mérjem le,meg számoljam ki, meg hogy előre a pénz felét kéri?
2016. márc. 31. 20:27
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

# 39

Amikor állásinterjúra mész, akkor te jelentkezel, vagy téged keresnek meg azzal, hogy hallottak rólad, és szeretnék, ha nekik dolgoznál?

Na ugye... :-)

2016. ápr. 7. 08:08
 42/48 anonim ***** válasza:

# 40

Ez rendben is van. Ha elhívsz, elmondom, h mennyiért dolgozom, aztán majd eldöntöd, hogy akarsz-e velem dolgoztatni.

Ez ingyenes. Ezzel nincs semmi baj.

De amikor kimész, megtervezed az átalakítást, kiszámolod az anyagszükségletet, az időtervet, költségvetést készítesz épp aktuális árakkal, stb majd ezt elküldöd és azt látod, hogy ezek alapján megcsinálja hétvégén fusiban valaki, akkor elmegy a kedved az ingyen munkától.

Akkor számolja ki az aki majd hétvégén megcsinálja fusiban, számla nélkül...

Ja, hogy ehhez nem ért?

Ez már nem az én problémám.

2016. ápr. 7. 08:14
 43/48 anonim ***** válasza:

Akinek a falujában csak egy-két utca van, ott valóban nem okoz gondot, hogy a helyszínre menjen a mester, hiszen nincsen távolság.

Itt a fővárosban, viszont 5-8ezer Ft csak a kiszállási díj pl. tv, mosógép, bojler szerelésnél.

Ha megrendeled a munkát akkor nem kell kifizetni, viszont ha csak "beszélgetni akartál" egyet akkor fizetsz, mert nem rabolhatod másoknak az idejét, ami alatt máshol pénzt kereshetett volna.

Amúgy sokaknak csak azért kell egy korrekt árajánlat, hogy ehhez képest tudjanak majd keresni egy olcsóbb "szakit".

A mester úgy sem ér rá csak majd két hónap múlva, viszont az olcsó "szaki" azonnal ráér, hiszen egész nap itt ül a kocsmában.

Az az apróság meg kit érdekel, hogy nem ismeri a derékszöget, a vízszintet meg a függőlegest....

A lényeg, hogy ócsó legyen.

2016. ápr. 7. 10:37
 44/48 anonim ***** válasza:

"Ha bejön valaki hozzánk, hogy érdeklődjön a befektetési lehetőségek után, akkor elmondjuk neki"

Nagy különbség hogy hozzád mennek oda vagy beutazod a fél várost egész nap a semmiért.

2016. ápr. 7. 12:23
 45/48 A kérdező kommentje:

Úristen, hát te sem vagy pite! Nekem azért kell korrekt ár, mert nem pénzt szarok, a fizetésemből újítom fel, és össze kell spórolnom. Az egyik. A másik, hogy nekem ne mondjon 50 ezerrel többet, mert ő máshogy számolt mint én. Nem egyszerűbb azt mondania, h ennyiért megcsinálom? És hagy válasszak már szabadon olyat, amilyet én akarok, és akire van pénzem. De az persze oké, h én fizessek előre, meg sokkal több pénzt kér második alkalommal, mint amit először megbeszéltünk.. pedig akkor is csak annyit kértem, h mondjon egy árat, amiért az egészet megcsinálja! Ez nem tudom, h miért olyan bonyolult.. Én nem kivitelezőket keresek, hanem mezei kőműveseket. Nem az ország másik végéből hívom őket, hanem csak a 'faluból'. Nyilván, ha az ország másik végéről hívnék vkit, akkor persze, fizetem a benzint is, de nem! :D És még nem is főváros. És aki olcsóbb, az rögtön kocsma töltelék? :D Kívánom hogy neked sok kliensed legyen, de itt éhen halnál, hiába vagyok " fárasztó" :)

De részemről ennyi, mert te egy dolgot fújsz, de azt nagyon.

Off: Hidd el, rajtad kívül nagyon sok ember van akinek ajánlottak munkát ;)

2016. ápr. 8. 08:03
 46/48 A kérdező kommentje:

Itt egyébként tudod mit kell csinálni?

Fal alját vakolni, fürdőszobát vakolni, egy ajtót át tenni, egy falat felhúzni, meg egy fal felét kivenni... Ez nem akkora tervezés, meg átalakítás.. nekem egy munkadíjra lett volna szükségem, nem anyagszámításra, meg idő tervezet, meg ilyenek. De hát még a munka díjat sem hajlandó valaki mondani, akkor azzal mit kezdjek? Persze, számoljam ki.. Ez a legegyszerűbb.

2016. ápr. 8. 08:09
 47/48 anonim ***** válasza:
Kérdező félre érted nem rád mondtam hogy fárasztó vagy hanem a 33 -as ra válaszoltam. Aki tényleg fárasztó hogy azt szajkózza hogy pénzért tesz még ajánlatot is.
2016. ápr. 8. 09:25
 48/48 A kérdező kommentje:
Ah, bocsi! Csak annyi a komment, és sietnem is kellett! Bocsi! :)
2016. ápr. 9. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!