Tényleg így működik a kőműveseknél? Vagy ez tényleg nem normális?
" a munkája végeztével jött el, nem a "munka idejéből"! "
Hanem vazze, a SZABADIDEJÉBŐL !!
Amúgy ha felmérni jön, az meg ismét MUNKAIDŐ!!
# 11
Van ám erre megoldás:
Küldesz emailen egy tervrajzot a munkáról meg egy árazatlan költségvetést. Azt beárazom ingyen is.
ja, hogy ezt meg kell valakinek tervezni, meg megírni a költségvetést?
na, ez az ami munka, és pénzbe is kerül, mégis ingyen várnád el...
basszus, mi az, hogy a munkája végeztével ment el felmérni?
emiatt hamarabb hagyta abba a munkáját! az neki ugyanolyan munkaidő!
de látom, ha valaki saját konkrét példát ír, ti azt is képesek vagytok lepontozni.
Csak tudnám, milyen jogon, ha egyszer valaki leírja, ő hogy csinálja.
és lepontozzátok azt, aki már egész évre be van táblázva... mégiscsak jól csinálja, hisz ezernyi megrendelése van, és nem megy ingyen felmérni.
jól írta, egyesek csak ingyen szaktanácsadást akarnak, aztán majd megoldják okosba' a szomszéd Jóskával.
"az én pénzem, én mondom meg" hozzáálláshoz:
a mester a mester, nem te! nem te fogod egy szakképzett embernek megmondani, mit hogy csináljon. ha nem tetszik, akkor olyat kapsz, aki kevésbé felkapott, mert kevésbé jól dolgozik. sok sikert.
Sok itt a szakember úgy tűnik:)
Minden munkához 2-3 helyről kértem ajánlatot, utánaolvasva komolyabb referenciák alapján. Minden mester teljesen természetesnek vette, hogy jön felmér, részleteket megbeszél, szakmai hozzáfűznivalókat hozzáteszi, elmegy, másnapra ott az írásos ajánlat, egyik sem kért egy fillért sem. Sokszor még aznap, másnap jött, pontosan időre stb.
Én is azt mondom, nézz utána, aki már a puszta jelenlétért pénz kér azt hagyd. Ha annyira tele van munkával csinálja azt... (mindent meg nem kell elhinni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!