Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tényleg így működik a kőművese...

Tényleg így működik a kőműveseknél? Vagy ez tényleg nem normális?

Figyelt kérdés
Mondtam neki, hogy jöjjön el, mérje föl, és adjon egy konkrét, vagy legalább is egy hozzávetőleges árat, hogy tudjak kalkulálni. Elkezdett hadonászni a nm árakkal, és hogy azt mi is le tudjuk mérni a falakat, meg kitudjuk számolni, és na akkor annyi lesz. Tökre felhúztam magam rajta, hát ezt így szokás? A másik kőműves meg előre kéri a pénz felét. Ilyen van? Én sem kapom meg előre a fizetésem felét.. Nem nagyon tudom hogy szokott működni, de nekem ez nem szimpatikus, egyik részről sem. Jól érzem, vagy pedig ez tényleg így működik? Hogy én mérjem le,meg számoljam ki, meg hogy előre a pénz felét kéri?
2016. márc. 31. 20:27
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
40%
Hát én meg azt mondom továbbra is hogy elõre ne fizess. Felénk a normális kòmûves olyan hogy ki jôn meg nézi mit kell csinálni és ajánlatot ad. Pént meg a végén estleg kôzben kér. Nem az ország másik felérõl szokott az ember fel fogadni mestert ha nem bír ki 1500 forint benzin pénzt és munka után fél óra meg beszèlést a saját érdekében is akkor ne foglalkozz vele. Jó hoy nem már látatlanban telefonon egyezkedek és állapodok meg egy kõmûvessel. Majd a tervrajzot is telefonon mutatom. Nem tudom hol élnek az ide írogatók. Te fizetsz ha nem tetszik majd jön más.
2016. ápr. 1. 20:52
 12/48 anonim ***** válasza:
71%

" a munkája végeztével jött el, nem a "munka idejéből"! "

Hanem vazze, a SZABADIDEJÉBŐL !!

Amúgy ha felmérni jön, az meg ismét MUNKAIDŐ!!

2016. ápr. 1. 21:45
 13/48 anonim ***** válasza:
48%
Max. a csak kezdő lelkes kőművesek mennek felmérni ingyen, aztán mikor egy nap felmértek 10 házat, elment vele az egész nap és egyet sem rendeltek meg tőle akkor óvatosabb lesz. Főleg mikor lenne máshol munkája...
2016. ápr. 1. 23:01
 14/48 anonim ***** válasza:
100%

# 11

Van ám erre megoldás:

Küldesz emailen egy tervrajzot a munkáról meg egy árazatlan költségvetést. Azt beárazom ingyen is.

ja, hogy ezt meg kell valakinek tervezni, meg megírni a költségvetést?

na, ez az ami munka, és pénzbe is kerül, mégis ingyen várnád el...

2016. ápr. 2. 15:01
 15/48 anonim ***** válasza:
34%
Magyarázd annak az idõsnek aki azt se tudja mi az az intetnet. Na mindegy is felénk ki jönnek ingyen és még ár ajánlatot is kaptam már szépen ku nyomtatva részletesen minden tételt. Munkából hazamenet beugrott fel mérni nem ajvékolt mennyibe kerül neki az a fél óra ami alatt máe egyébként se silgotott volna
2016. ápr. 2. 15:48
 16/48 anonim ***** válasza:
Bocs:egyébk se dolgozott volna
2016. ápr. 2. 15:49
 17/48 anonim ***** válasza:
65%

basszus, mi az, hogy a munkája végeztével ment el felmérni?

emiatt hamarabb hagyta abba a munkáját! az neki ugyanolyan munkaidő!

de látom, ha valaki saját konkrét példát ír, ti azt is képesek vagytok lepontozni.

Csak tudnám, milyen jogon, ha egyszer valaki leírja, ő hogy csinálja.

és lepontozzátok azt, aki már egész évre be van táblázva... mégiscsak jól csinálja, hisz ezernyi megrendelése van, és nem megy ingyen felmérni.

jól írta, egyesek csak ingyen szaktanácsadást akarnak, aztán majd megoldják okosba' a szomszéd Jóskával.

"az én pénzem, én mondom meg" hozzáálláshoz:

a mester a mester, nem te! nem te fogod egy szakképzett embernek megmondani, mit hogy csináljon. ha nem tetszik, akkor olyat kapsz, aki kevésbé felkapott, mert kevésbé jól dolgozik. sok sikert.

2016. ápr. 2. 17:56
 18/48 anonim ***** válasza:
Jól van ne fárassz már . Felénk így megy . Látatlanban nem alkalmazunk senkit. Ha annyira be lennél táblázva nem itt írogatnál a gyakorin.
2016. ápr. 2. 20:57
 19/48 anonim ***** válasza:
48%

Sok itt a szakember úgy tűnik:)

Minden munkához 2-3 helyről kértem ajánlatot, utánaolvasva komolyabb referenciák alapján. Minden mester teljesen természetesnek vette, hogy jön felmér, részleteket megbeszél, szakmai hozzáfűznivalókat hozzáteszi, elmegy, másnapra ott az írásos ajánlat, egyik sem kért egy fillért sem. Sokszor még aznap, másnap jött, pontosan időre stb.

Én is azt mondom, nézz utána, aki már a puszta jelenlétért pénz kér azt hagyd. Ha annyira tele van munkával csinálja azt... (mindent meg nem kell elhinni)

2016. ápr. 2. 21:01
 20/48 anonim ***** válasza:
Mi most vagyunk bent egy házfelújításban, a tapasztalataink vegyesek. Mindenki más módszer szerint dolgozik, de felmérni a terepet mindenki ingyen jött (már aki jött). Tetőfedő közül az első azt mondta, hogy nagyjából a munkadíja 500 ezer Ft lesz vagy 1 millió, majd kiderül, higy mennyi munka lesz. A másik tetőfedő forintra pontos árat adott, részletesen levezetve. Végül őt választottuk, a szomszéd a másikat. A mi tetőfedőnk drágábban dolgozott, de a szomszéd tetőfedője elszámolta magát cserép ügyben, és rendelni kellett utólag cserepet, több mint egy hétig a fél tető csupaszon volt. A tetőfedő hozott anyagot is, közel fél millió Ft értékben, de nem fogadott el egy forintot sem (talán azért sem, mert az apukajatol vette át a céget, és ő egyszer az elfogadott előleget eljátszotta nyerőgépen, csúnya ügy lett belőle, majdnem csődbe ment a cég is, akkor vette át a fia, és új elveket vezetett be, apuka pl nem nyúl pénzhez, csak dolgozhat, nem is targyalhat ügyféllel pénzről). Villanyszerelő brigád szintén forintra pontosan kiszamolta az árat, mennyi méter kábelezés lenne stb, de majdnem dobtunk egy hátast, kértünk árajánlatot egy öreg szakitól is, ő végignézte, és mondott egy összeget, ami tartalmaz már mindent, azt mondta, hogy ő nem szamolgatja, hogy hány konnektor, hány méter vezetékelés, végül annyit is kért. Hozott minden anyagot (kivéve kapcsolók, és konnektorok, mert azt egyedi igény miatt mi intéztük), de nem fogadott el előre pénzt. Víz-és fűtésszerelő közül az első kettő nem fogadta el a megbízást, mert ugyan júliusban kerestük fel őket, már tele voltak október-novemberre. Végül édesapám egy régi ismerőse fogadta el, de ő is csak a régi ismeretségre tekintettel, mert amúgy ő is be volt táblázva. Ingyen kijött ő is felmérni a terepet, mondott egy körülbelüli árat, de nem számolta mi, hogy hány méter fűtéscső lesz lefektetve meg mennyi radiátor lesz (főleg, hogy ekkor még csak kialakulóban volt a végső elrendezés), de végül annyit kért, nem változott az ár. Anyagot hozott egy telepről, de a mi nevünkre írták, ott fizettünk, a munkadíjat végül fél évvel később álmodta meg, nagy eltérés nem volt az eredeti összeghez képest. Kőműves is ingyen jött el felmérni a dolgokat, de mindent forintra pontosan ő sem számolt ki, de megmondta, hogy egy negyzetmeter aljzatbetonozás mennyi, egy negyzetmeter vakolás stb. Konkrét árat nem is tudott volna az elején mondani, hiszen annyi változás lehet. Mi pl először csak.javítani akartuk a vakolatot, végül inkább mindenhol levertük, azt sem tudtuk az elején megmondani, hogy mekkora fal rész lesz kivéve, mert még statikai szakvéleményre vártunk. Őt úgy fizetjük, hogy amikor egy-egy nagyobb munka megvan, akkor számol. Pénzt ő sem kér előre, neki anyagot sem kell hozni.
2016. ápr. 2. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!