Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tényleg így működik a kőművese...

Tényleg így működik a kőműveseknél? Vagy ez tényleg nem normális?

Figyelt kérdés
Mondtam neki, hogy jöjjön el, mérje föl, és adjon egy konkrét, vagy legalább is egy hozzávetőleges árat, hogy tudjak kalkulálni. Elkezdett hadonászni a nm árakkal, és hogy azt mi is le tudjuk mérni a falakat, meg kitudjuk számolni, és na akkor annyi lesz. Tökre felhúztam magam rajta, hát ezt így szokás? A másik kőműves meg előre kéri a pénz felét. Ilyen van? Én sem kapom meg előre a fizetésem felét.. Nem nagyon tudom hogy szokott működni, de nekem ez nem szimpatikus, egyik részről sem. Jól érzem, vagy pedig ez tényleg így működik? Hogy én mérjem le,meg számoljam ki, meg hogy előre a pénz felét kéri?
2016. márc. 31. 20:27
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
43%
Olyannal aki elõre kér pénzt ne állj szóba. És azzal se aki ki se jön kôrül nèzni.
2016. ápr. 2. 22:21
 22/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket mindenkinek! Jelentem, találtam kőművest, aki ésszerű áron elvállata, és ingyen jött el felmérni.
2016. ápr. 3. 17:17
 23/48 A kérdező kommentje:
Egyébként itt hol él egy-két ember? Igen, a munkája végeztével jött el felmérni, amiért pénzt kap, nem délután 2 kor, hanem este 6-7 felé, amikor a fizetős munkájával végzett, és ment haza felé. Amúgy meg tán én vigyem el a házat, hogy mondjon már rá valamit? :D Én úgy tudom, vagyis nálunk azt szokták mondani, hogy "megkérdezni meglehet, mert az ingyen van.." Amúgy meg hagy ne érezzem már rosszul magam, hogy a legjobb ár/érték arányú kőművest akarom megtalálni. Mert az egyik mondott egy árat, amire azt mondtuk hogy jó. Hívtuk a következő alkalommal, akkor már 500 ft-al többet mondott nm-re.. Tán ez korrekt? Értem én hogy jön a tavasz, de azért egy kicsit gáz sztem.
2016. ápr. 3. 17:25
 24/48 anonim ***** válasza:
Ha normális mesterrel üzletelsz ez a megszokott eljárás. De itt majd meg magyarázzák hogy este se érnének rá ajánlatot tenni mert akkor is dolgoznak. Mert az ide írogató kõmûves reggel négytõl este tizeneggyig falazik és vakol.
2016. ápr. 3. 20:15
 25/48 anonim ***** válasza:

Tényleg nem értlek titeket.

ha venni akarsz egy autót és elviszed azt átvizsgáltatni, azt sem ingyen csinálják a szervizben.

Ha építeni akarsz egy házat azt is pénzért tervezik meg.

Ha elromlott a mosógép azt is pénzért jönnek ki megjavítani, és akkor is fizetni kell kiszállási díjat, h esetleg nem is javítható...

A kőműves sem jókedvében jár ki felmérni, munkát tervezni, költségvetést készíteni.

ez része a unkájának, amit nem ingyen végez. (persze van aki azt mondja, de ott máshol fogod megfizetni ezt)

Kérdező!

Te szoktál a munkahelyeden úgy túlórázni, hogy azt nem fizetik ki, nem kapsz érte szabadnapot, és semmit sem?

Szerinted ez belefér?

2016. ápr. 4. 10:38
 26/48 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom de 20 perc egy mester életéből nem a világ saját érdeke is hogy munkát kapjon. Meg nem annyira sz.r evők hogy ki számlázzanak 15-20 perc munkaidőt .
2016. ápr. 4. 17:43
 27/48 anonim ***** válasza:

"de 20 perc egy mester életéből nem a világ"

Ezt mondtad már pl. egy ügyvédnek vagy fogorvosnak is amikor a fizetésre került a sor??

A kőműves az ingyen dolgozzon szerinted?!

2016. ápr. 5. 11:13
 28/48 anonim ***** válasza:
100%

"de 20 perc egy mester életéből nem a világ"

Persze mikor ingyen elmegy felmérni pár házat, elmegy vele egy fél napja és a végén egy megrendelést sem kap meg... Ezért van hogy az idősebb kőművesek ingyen nem mennek el felmérni.

2016. ápr. 5. 13:41
 29/48 anonim ***** válasza:
Ha nem kap munkát így járt. Ha egy ember el megy állás interjúra nem kap érte pénzt. Vagy meg kapja a munkát vagy nem.
2016. ápr. 5. 13:57
 30/48 anonim ***** válasza:
Ha meg hírdetnek tegyük fel egy épületet felújításra akkor jelenkezik rá mondjuk tíz cég. Be nyújtják a pályázatot és vagy meg kapják a munkát vagy nem. És nem pénz ellenében pályáznak és adnak árajánlatot.
2016. ápr. 5. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!