Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tényleg így működik a kőművese...

Tényleg így működik a kőműveseknél? Vagy ez tényleg nem normális?

Figyelt kérdés
Mondtam neki, hogy jöjjön el, mérje föl, és adjon egy konkrét, vagy legalább is egy hozzávetőleges árat, hogy tudjak kalkulálni. Elkezdett hadonászni a nm árakkal, és hogy azt mi is le tudjuk mérni a falakat, meg kitudjuk számolni, és na akkor annyi lesz. Tökre felhúztam magam rajta, hát ezt így szokás? A másik kőműves meg előre kéri a pénz felét. Ilyen van? Én sem kapom meg előre a fizetésem felét.. Nem nagyon tudom hogy szokott működni, de nekem ez nem szimpatikus, egyik részről sem. Jól érzem, vagy pedig ez tényleg így működik? Hogy én mérjem le,meg számoljam ki, meg hogy előre a pénz felét kéri?
2016. márc. 31. 20:27
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

# 30

Igen, de az úgy van, hogy a pályázati anyagot megkapod, és kitöltöd a saját áraiddal.

Ott le van írva, hogy miből mennyit kell csinálni, milyen anyagokat kell alkalmazni, milyen rétegrendet, szigetelést, stb várnak el.

Ezt valaki megtervezi, megcsinálja a kiírást mennyiségekkel. Ez a tervezés bizony sok pénzbe kerül ám a megrendelőnek.

Ezt hívják árazatlan költségvetésnek.

Mint fent írtam, ezt szívesen beárazom ingyen.

Azonban, hogy ezt létre is hozzam, az már nem megy ingyen. Mint ahogy a beruházónak sem ingyen csinálják.

2016. ápr. 5. 17:45
 32/48 anonim ***** válasza:
Erre fele rövid úton éhen halnál mert itt se elõleget nem kapnál se az ajánlattételért nem fizetnének. Mert a tisztességes becsületes vállalkozók ilyen piti dolgokkal nem foglalkoznak. A központi fûtésemet akartam meg csináltatni. Fel hívtam a mester mérje fel mondjon rá valamit. Õ este melóból hazafele be ugrott fel mérte pik pak az egészet. Nem akart mindjárt le venni. Semmit nem kért. Két nap múlva hozta a tételesen leírt anyag és munkadíj árakat. Kinyomtatva. Végül mégse vele csináltattam mert egy másik vállalkozó olcsóbb ajánlatot tett. Nem lett belõle semmi gond hisz ez így megy. Ebbõl is látszik mekkora különbség lehet ember és ember között az egyik tíz percet is ki számlázna másiknak húsz perc az idelyébõ meg se kottyan
2016. ápr. 5. 19:12
 33/48 anonim ***** válasza:
53%

# 32

majd megunja a fűtésszerelőd is, hogy a szabadidejét azzal töltse, hogy bevásárlólistát készítsen neked ingyen... :-)

Ha meg így szereti, az legyen az ő dolga.

De mint írtam: te sem dolgozol ingyen, mástól se várd ezt el!

Vagy, ha mégis dolgozol ingyen, akkor holnap már kezdhetsz is a fiúkkal. Most épp hőszigetelnek, szóval nem fogsz megszakadni a cipekedéstől sem. :-)

Na, jössz egy kicsit ingyen dolgozni? Munka után, egy félórácskát?

LOL!

2016. ápr. 5. 22:39
 34/48 A kérdező kommentje:

De tényleg az ő érdeke is h legyen munkája. Ha meg pénzért jönne ki felmérni is, akkor már nem is kellene jönnie. Nekem sem fizetnek, ha elmegyek állás interjúra. De majd legközelebb mondom már én is, hogy azt a fél órát három negyed órát fizesd már ki ugyan, meg a benzin pénzem is légyszike.

A másik, hogy "ingyen bevásárló listát" nem adott egyiksem :D

2016. ápr. 6. 08:25
 35/48 A kérdező kommentje:
Amúgy meg ha elviszem az autószerelőhöz az autót, h nézzen már rá, azt sem pénzért teszi. Nem megjavítja, meg olajat cserél, csak elmondja h mit kellene cserélni, ha lesz pénzem akkor meg el is viszem majd.
2016. ápr. 6. 08:28
 36/48 anonim ***** válasza:

# 34

Ha már az elején ilyen a fizetési hajlandóság, akkor nem is szívesen dolgoznék neked...

;-)

2016. ápr. 6. 09:28
 37/48 A kérdező kommentje:
Nem is kellene, mert ki sem hívnálak! :)
2016. ápr. 6. 09:46
 38/48 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg ha elviszem az autószerelőhöz az autót, h nézzen már rá, azt sem pénzért teszi. "

Akkor vidd a házat a kőműveshez és meg van oldva a probléma.

2016. ápr. 6. 12:24
 39/48 anonim ***** válasza:
Persze hogy nem dolgozom ingyen de ha munkát kerestem én mentem a munka után . Nem tudom mit szóltak volna hozzá ha azzal nyitok ez elsõ fizetésemhez csapják hozzá a jelentkezési idõt és azt a fél órát is amit az önéletrajz írásával töltöttem. Na részemrõl befejeztem mert kezdesz már nagyon fárasztó lenni.
2016. ápr. 6. 20:55
 40/48 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem egyébként, hogy miért fáj neked az, hogy más szakemberek ingyen kijönnek? Jah hogy ezzel ők verseny előnyben vannak, aha. Azt egyébként értem, hogy frusztráló lehet, ha sokszor úgy jársz felméred, kiszámolod, dolgozol vele, majd nem te kapod a munkát, de van ilyen. Én bankban dolgozom. Ha bejön valaki hozzánk, hogy érdeklődjön a befektetési lehetőségek után, akkor elmondjuk neki, ha kéri, akkor konkrétan kiszámoljuk, hogy mennyi pénz mennyit kamatozik, milyen levonások vannak, milyen feltételei vannak az egyes lehetőségeknek és így tovább. Végül az ügyfél nyugodtan felállhat és mondhatja azt, hogy köszönöm, nekem ez túl alacsony kamat/túl drága csomag stb, és keres másik bankot. Ezért a tájékoztatásért nem kérhetünk pénzt, ez benne van a pakliban.
2016. ápr. 6. 21:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!