Tényleg így működik a kőműveseknél? Vagy ez tényleg nem normális?
# 30
Igen, de az úgy van, hogy a pályázati anyagot megkapod, és kitöltöd a saját áraiddal.
Ott le van írva, hogy miből mennyit kell csinálni, milyen anyagokat kell alkalmazni, milyen rétegrendet, szigetelést, stb várnak el.
Ezt valaki megtervezi, megcsinálja a kiírást mennyiségekkel. Ez a tervezés bizony sok pénzbe kerül ám a megrendelőnek.
Ezt hívják árazatlan költségvetésnek.
Mint fent írtam, ezt szívesen beárazom ingyen.
Azonban, hogy ezt létre is hozzam, az már nem megy ingyen. Mint ahogy a beruházónak sem ingyen csinálják.
# 32
majd megunja a fűtésszerelőd is, hogy a szabadidejét azzal töltse, hogy bevásárlólistát készítsen neked ingyen... :-)
Ha meg így szereti, az legyen az ő dolga.
De mint írtam: te sem dolgozol ingyen, mástól se várd ezt el!
Vagy, ha mégis dolgozol ingyen, akkor holnap már kezdhetsz is a fiúkkal. Most épp hőszigetelnek, szóval nem fogsz megszakadni a cipekedéstől sem. :-)
Na, jössz egy kicsit ingyen dolgozni? Munka után, egy félórácskát?
LOL!
De tényleg az ő érdeke is h legyen munkája. Ha meg pénzért jönne ki felmérni is, akkor már nem is kellene jönnie. Nekem sem fizetnek, ha elmegyek állás interjúra. De majd legközelebb mondom már én is, hogy azt a fél órát három negyed órát fizesd már ki ugyan, meg a benzin pénzem is légyszike.
A másik, hogy "ingyen bevásárló listát" nem adott egyiksem :D
# 34
Ha már az elején ilyen a fizetési hajlandóság, akkor nem is szívesen dolgoznék neked...
;-)
"Amúgy meg ha elviszem az autószerelőhöz az autót, h nézzen már rá, azt sem pénzért teszi. "
Akkor vidd a házat a kőműveshez és meg van oldva a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!