Mindenki hülyének néz?
Felújítandó házat vettünk, ahová keresek most első körben kőművesmunkákra szakit. Azon belül is 140nm szerelőbeton felszedésére, majd újra lerakásához (8cm szerelő, víz és hőszigetelés, 5cm aljzat). Vannak még egyéb kőművesmunkák is (falazás, bontás), de a munka 2/3 része az aljzat nagyjából. Biztos vagyok benne hogy 4segédmunkás +1 kőműves ledarálja 2 hét alatt a teljes melót mindenestül. Én ennek alapján kalkuláltam hogy a munkadíj valahol 500ezer forint körül fog mozogni talán.
Eddig kettő ajánlatot kaptam. Az első kiajánlott 1millió forintot a teljes munkadíjra, amitől csak pislogtam, hiszen nagyjából fele ennyivel kalkuláltam. Egy telefonbeszélgetés után rögtön engedett is 200ezer forintot. De ezt még mindig soknak tartom kicsit.
A másik csak az aljzatra adott egy 6000ft/nm-es munkadíjat. És amikor kértem hogy részletezze már telefonban hogy ez miből tevődik össze.. akkor elkezdte, hogy 1000ft/nm alatt senki nem betonoz. Rendben. Ez kell kétszer is. Rendben. A víz meg hőszigetelés még egy ezres/nm. Oké. Eddig 3000-nél járunk mondtam, akkor miből tevődik össze a maradék 3000? Erre azt felelte, hogy ő nem lát bele a mostani betonba, lehet hogy van ahol 5cm, máshol lehet 15, neki ezzel is számolnia kell a felszedéskor, ő kevesebbért ezt nem tudja bevállalni. Már kínomban röhögök. Konkrétan van olyan helyiség, ahol egykezes kiskalapáccsal fel tudom verni a "betont". Ez meg elkérne 3000ft-ot négyzetméteréért.
Azt érzem, hogy aki kijön és meglátja hogy nagy a ház és tudatában van annak, hogy én idén még költözni szeretnék, az azt hiszi hogy bankot robbantottam. Pedig sajnos nincs így. Van egy egész jó keret - gondoltam én, de ilyen ajánlatokkal nem fogunk beleférni. Még az első kőműves ajánlata kezd szimpatikussá válni, hiszen annyiért vállalná be az összes munkát mint a másik csak az aljzatot.
Fűtésszerelő ugyan ez. Sikerült kiajánlania a teljes fűtésszerelésre 900forint+áfa munkadíjat. Ez konkrétan sok ember egy évi fizetése. És idejönnek ketten 2 hét alatt megoldják az egészet. Rendben, szakmunka és a jó munkát meg kell fizetni, de én itt is kb fél milliós munkadíjjal számoltam. Én vagyok ennyire eltájolva, vagy tényleg mindenki le akar húzni?
Eddig csak villanyszerelőtől és nyílászáróstól jött kb olyan ajánlat amire számítottam. Mit csinálhatok rosszul? Az elején tisztáznom kéne, hogy mi az ami nekem belefér? De ha meg árakról kezdek faggatózni akkor mindenki befeszül és inkább semmit sem mer mondani, mert azt ki kell számolni. Hát erre a frenetikus egysoros aljzatbeton kőműves ajánlatra is egy hetet vártam, amit az ember ránézésre is meg tudna mondani, ha X éve ezt csinálja. Annyira lehúzásszagú az egész.
"és gondolom neked erről számla is kell, tehát mindez áfával növelendő"
Drága kartárs, ez nem egészen így működik. Konkrétan úgy, hogy az utolsó kanyi bevert szögről is adsz számlát, ha tetszik, ha nem, különben adót csalsz. Remélem egyszer belefutsz egy navos ügyfélbe, aki ezt elmagyarázza neked.
Úgy látom, hogy ismét belefutottam egy kekeckedőbe!
A kérdezőnek csupán megpróbáltam felvázolni,hogy hogyan tevődhet össze az a 6000 forintos négyzetméterár!
Egyébként a félreértések elkerülése végett közlöm, hogy nem munkát keresek (az idei év már betelt), csupán csak a jószándék vezérelt!
Sajnos mindíg vannak roszmájú megjegyzések is a kommentekben.
Miközben a soraidat olvastam, a legközelebbi hozzátartozód valószínűleg nagyokat csuklott!
Hasonló jókat kívánok én is neked!
A kérdezőnek pedig csak annyit: ha a bejelentés költségeit levonod ebből a pénzből, akkor már nem is olyan vastagon számoltál.
Mégegyszer jelzem, nem kötözködni akartam senkivel, csupán csak reálisan kell látni a világot!
# 11 Te hol élsz? Ez Magyarországon már bunkóság. Kettő van áfakörön kívüli is. Három fizess adót jó, amit már nem tudsz megúszni itthon! - meg jól megválasztott magánnyugdíjat. Úgy sem lényeges áfa és szja mértéke már, itthon mindent ellopnak már fent, csak azt nem aminél a pályázati pénzzel többet lehet lopni.
EU átlagban Magyarországon, olyan felhasználási aránytalanság van, a EU-s - utóbbi volt magyar adó Forintok - más pályázati pénzek és adók felhasználásából (is), amivel sereghajtók vagyunk. És töredéke az átlagnak is. És még ebből is díszkút kell kis faluba a templom elé, ahol budi van még az Iskolában, meg foci stadion, és végtelen a lista.
Aki tud menekül, vagy gazember, vagy önfeláldozó, vagy a család. Ez süllyedő hajó még a Visegrádi országokhoz képest is iszonyú elmaradás van. Jó Szlovákok nyugdíjak ilyen csökkentése, hajmeresztő volt.
Itt csak azt olvasom ,hogy mekkora munka hát sajnos ki kell ábrándítsalak ez egy teljesen átlagos kőműves munka
a nagy munkák amiről úgy gondolod ,hogy nagyobb engedményeket kaphatsz több száz négyzetméternél kezdődnek és normális esetben csak egyszer kell felvonulni.Ahogy a te esetedet látom legalább két-három alkalommal a száradási idők miatt.Nem tudom a két hetet hogyan számoltad ki?
A száradási idő nem kérem, hogy ott töltsék a kőművesek :)
Számoljunk 4 emberrel, ahogy eddig is számoltam. 2 nap alatt géppel röhögve feltörik és kiviszik az aljzatot szerintem, de legyen 3. 2 nap alatt lerakják a szerelőbetont. 1 nap alatt rárakják a szigeteléseket. Újabb 2 nap rá az aljzatbeton. Ez eddig 8 nap, de számoljunk akár 10-el!! A maradék kőművesmunkáimra biztos hogy elég 3-4 nap, mert egy kis falazásról, kisebb bontásról meg javításokról van szó.
Persze, van olyan brigád, aki egy nap 3-4 órát dolgozik csak egy helyen, mert bevállal 2x annyi munkát mint amennyit bír, hogy ne szalassza el őket és ezért mindenhol dolgozik egy kicsit, hogy éppen haladjanak, amíg el nem küldik őket a francba. Én napi 8 munkaórával kalkuláltam, 4 emberrel, 14 nappal. Persze úgy, hogy nem söröznek meg támasztják az ásót fél napig.
De javíts ki, ha tévednék és rosszul számoltam! Tényleg nagyon érdekel!
Úgy gondolod, hogy tényleg találsz olyan csapatot aki ennyiért ennyi munkát megcsinál? Ha mégis találsz kérlek jelezz vissza, mert talán érdekelnének!
Amit már fentebb is írtam a földkitermelést elfelejtetted kalkulálni. Esetleg úgy gondoltad, hogy azt kávészünetben megcsinálják? A legszerényebb számolás szerint is 20 m3 földről van szó. Szóval akkor sűrűn kellene kávézniuk.
Sóderágy készítés szintén kimaradt.
Szintezést is meg kellene csinálni valakinek. Nem sok idő, de ha így kiszámoltad azt valahonnan el kell venni.
A betonfelverés talán visítva lehetséges, de nem 8 hanem 10 órával számolva. A vésőgépeket gondolom te adod és nem úgy gondolod, hogy majd Ők hoznak. Valószínűleg senki sem fog hozni 2-300000 forintos gépeket azért , hogy dolgozhasson napszámért! Mert ugye ha elromlik akkor azt a napszámból nem lehet megcsináltatni.
A betonozásnál gondolom mixerbetonra gondoltál. Azt ne bízd egy kőművesre mert belerokkan!
Olyanról nem írtál, hogy milyenek a körülmények az épület körül (pl. dombos terület, milyen távolsægra kell a sittet szálítani), mert ezért van a helyszíni felmérés. Ezek még nagyban befolyásolják az árat!
Az íróasztal mellet könnyű összeírni a napokat, de hidd el az ár/munka amit Te számoltál nem arányos.
Ettől függetlenül kívánom, hogy legyen szerencséd. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!