Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mindenki hülyének néz?

Mindenki hülyének néz?

Figyelt kérdés

Felújítandó házat vettünk, ahová keresek most első körben kőművesmunkákra szakit. Azon belül is 140nm szerelőbeton felszedésére, majd újra lerakásához (8cm szerelő, víz és hőszigetelés, 5cm aljzat). Vannak még egyéb kőművesmunkák is (falazás, bontás), de a munka 2/3 része az aljzat nagyjából. Biztos vagyok benne hogy 4segédmunkás +1 kőműves ledarálja 2 hét alatt a teljes melót mindenestül. Én ennek alapján kalkuláltam hogy a munkadíj valahol 500ezer forint körül fog mozogni talán.

Eddig kettő ajánlatot kaptam. Az első kiajánlott 1millió forintot a teljes munkadíjra, amitől csak pislogtam, hiszen nagyjából fele ennyivel kalkuláltam. Egy telefonbeszélgetés után rögtön engedett is 200ezer forintot. De ezt még mindig soknak tartom kicsit.

A másik csak az aljzatra adott egy 6000ft/nm-es munkadíjat. És amikor kértem hogy részletezze már telefonban hogy ez miből tevődik össze.. akkor elkezdte, hogy 1000ft/nm alatt senki nem betonoz. Rendben. Ez kell kétszer is. Rendben. A víz meg hőszigetelés még egy ezres/nm. Oké. Eddig 3000-nél járunk mondtam, akkor miből tevődik össze a maradék 3000? Erre azt felelte, hogy ő nem lát bele a mostani betonba, lehet hogy van ahol 5cm, máshol lehet 15, neki ezzel is számolnia kell a felszedéskor, ő kevesebbért ezt nem tudja bevállalni. Már kínomban röhögök. Konkrétan van olyan helyiség, ahol egykezes kiskalapáccsal fel tudom verni a "betont". Ez meg elkérne 3000ft-ot négyzetméteréért.

Azt érzem, hogy aki kijön és meglátja hogy nagy a ház és tudatában van annak, hogy én idén még költözni szeretnék, az azt hiszi hogy bankot robbantottam. Pedig sajnos nincs így. Van egy egész jó keret - gondoltam én, de ilyen ajánlatokkal nem fogunk beleférni. Még az első kőműves ajánlata kezd szimpatikussá válni, hiszen annyiért vállalná be az összes munkát mint a másik csak az aljzatot.

Fűtésszerelő ugyan ez. Sikerült kiajánlania a teljes fűtésszerelésre 900forint+áfa munkadíjat. Ez konkrétan sok ember egy évi fizetése. És idejönnek ketten 2 hét alatt megoldják az egészet. Rendben, szakmunka és a jó munkát meg kell fizetni, de én itt is kb fél milliós munkadíjjal számoltam. Én vagyok ennyire eltájolva, vagy tényleg mindenki le akar húzni?

Eddig csak villanyszerelőtől és nyílászáróstól jött kb olyan ajánlat amire számítottam. Mit csinálhatok rosszul? Az elején tisztáznom kéne, hogy mi az ami nekem belefér? De ha meg árakról kezdek faggatózni akkor mindenki befeszül és inkább semmit sem mer mondani, mert azt ki kell számolni. Hát erre a frenetikus egysoros aljzatbeton kőműves ajánlatra is egy hetet vártam, amit az ember ránézésre is meg tudna mondani, ha X éve ezt csinálja. Annyira lehúzásszagú az egész.

2015. máj. 5. 17:38
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
89%

Magyarország ilyen.

Adnak egy 200e - es munkára egy milliós ajánlatot , bepróbálkoznak , gondolj bele , ha bejön , akkor egy hét alatt nyertek 800 ezret ....A segédmunkás megkapja a szokásost ( esetleg kicsit többet ) , a mester meg elvisz 800 ezret ...

Te nem szeretnél 800 ezres heti fizetést?

Azt látják , hogy így működik az ország , úgyhogy megpróbálják...

2015. máj. 5. 17:43
 2/29 anonim ***** válasza:
66%
Olyannal próbálj meg megalkudni, aki egyben vállalja. Egy lepukkant lakást lakberendezéssel, kulcsrakészre, 3-4 millióért raknak rendbe. Nem tudom mekkora ház, de gondolom a nagyobb részével nem kell csodát tenni, ablak, padló, fal, kész... én így csinálnám.
2015. máj. 5. 18:06
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell felszedni a régi betont. Mehet rá a következő, még elég jó alapot is ad hozzá. Mi így csináltuk.

Amúgy meg biztosan bepróbálkoznak érdekes árakkal a mesterek, de egyrészt szépen meg kell őket versenyeztetni, tehát ne kettőt kérdezz meg, hanem ha kell akkor 18-at. Tudatosan költsed el a pénzedet, még akkor is, ha másokon nem azt látod, hogy így tennének.

2015. máj. 5. 18:20
 4/29 anonim ***** válasza:
Csak azt teheted hogy megkérdezel annyi vállalkozót amennyit csak tudsz. A fűtés és a víz úgy megy felénk hogy mondjuk leállásonként 20 ezer. Tehát 10 radiátor 200 ezer. Ehhez jön a víz ami ugyan ez. Csaponként 20 ezer. Fürdő wc konyha mondjuk 10 az újra 200 ezer. Ez így 400 ezer lenne. Tehát számold ki mennyi leállás lesz és így érdeklődj az árak után. Kérdezd meg leállásonként mennyit kér így nincs variálás pontosan tudsz számolni. Számold hozzá a kazán(ok) és bojler rákötést is. Ilyen áfákkal ilyesmivel ne foglalkozz mondják meg mennyi és kész.
2015. máj. 5. 19:01
 5/29 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Igen elhatároztam, hogy addig megyek amíg reális ajánlatokat kapok, mert ez hihetetlen hogy mindenki 2hét alatt akar meggazdagodni. Csak azt gondoltam, hogy ha sok a munka - márpedig itt van - akkor arányaiban jobb árakon dolgoznak a szakik, de eddig pont az ellenkezője derült ki. Bízom benne hogy megtalálom azt a maroknyi embert, aki tisztességes fizetségért tisztességesen szeretne dolgozik.

Az aljzatot azért kell felszedni, mert alacsony a belmagasság, és nem veszthetünk még 7-8 centit :( és rendesen nincs is szigetelve.

2015. máj. 5. 19:41
 6/29 anonim ***** válasza:
hát én pl bérelnék egy gépet, (mifelénk 5-6 ezer/nap) ezzel max 2 napa alatt végzel a feltöréssel hozatsz egy konténert aztán beledobálod, csak van egy rokonod aki segítene ebben vagy haverod
2015. máj. 5. 19:45
 7/29 anonim ***** válasza:

Plombabontásos villany szerelésre ár ajánlatok, kis közeped munka: 120eFt, 57eFT, 180eFt, (120eFt plusz munka 40-50 méter áthúzása és bekötése a dolgoknak) majd egy 64eForintos, aki meg is csinálta nagyon szépen, bár munka meg kezdése előtt kért volna még plusz pénzt, én meg akasztottam, hogy: Kint járt felmérte. - kiderült családi vállalkozásból most lépet ki, és más ötlete volt az áremelés.

Az 57 ezres nem ért rá, elég hamar. Ismerős-ismerőse.

Ez nem Hollandia vagy Dánia, ahol jellemzően kb. 10-20% eltérés van az árajánlatban, ha csak valaki valamit nem vett észre (vagy vett figyelembe ;)) az egyik, amit a másik igen, és szigorúan a munkában, és nem a hátteredben.

2015. máj. 5. 23:34
 8/29 lalalalalalala és la ***** válasza:

Talán egy kicsit utánna kellene számolni!

Azt megértem, hogy sokallod, de a munka sem annyi mint ahogy te elképzeled. Nem kötözködni akarok, de nézzük át, hogy mit is kell csinálni:

-beton felvésése, deponálása 700 ft/m2

-amiről elfeledkeztél megemlíteni: földmunka (mivel a szintet nem akarod emelni).

Ez minimum 15cm és mivel valószínűleg csontszáraz kötött talaj így negyedosztályú besorolásba kerül!650/m2

-sóderágy (mivel a beton alá illik tenni)160/m2

-szerelőbeton 1200/m2

-nedvesség elleni szigetelés 450/m2

-hőszigetelés és technológiai szigetelés 300/m2

-aljzatbeton 1200/m2

Ha mindezt összeadom 4610 forint/m2

Gondolom erről neked számla is kell, szóval mindez az áfával növelendő! Így már meg is kaptad a közel 6000 forintos négyzetméterárat.

Ha mindezt felszorozzuk a 140 m2-rel, a 800000 forintos árajánlat véleményem szerint reálisnak tekinthető! Ettől függetlenül kérjél mástól is árajánlatot, hátha valakinek nagyon kell a munka és olcsóbban is bevállalja.

2015. máj. 7. 23:24
 9/29 A kérdező kommentje:

Nem kell számla, de a 6000ft/nm ár is "számlanélküli" és a 800ezres is, szóval ahogy kiszámoltad azt mondjuk teljesen helytállónak is találNÁM, azt hozzátéve, hogy egy picivel még ennél is kevesebből szeretném kihozni, mert nagy munkáról beszélünk, jobb árat szeretnék mintha csak 60nm-ről lenne szó. De ekkora munkánál ne négyzetméterárakat számolgassunk meg részfeladatokat. Nézzenek rá, határozzák meg hogy az mennyi munkaórába kerül nekik, számoljanak rá még egy kicsit hogy nyilván nehogy "rosszul" járjanak, de továbbra is tartom azt, hogy ezt az egész melót 4 ember 2 hét alatt megcsinálja. Ha veszünk 3 segédmunkás napi bérét (7000x3) + egy kőműves napi bért (14000) az napi 35000 forint a brigádnak. Ha 14 napig dolgoznak ezzel az pont 500 000 forint. És akkor szerintem nem is rossz béreket írtam és bőséges időről beszélünk.

Szerencsére találtam azóta egy kőművest akihez már egész közel áll az elképzelésem. :)

2015. máj. 8. 15:25
 10/29 anonim ***** válasza:
Sajnos minél kisebb annál jobban nehezednek rá a fajlagos költségek. Egy nagy munkánál, könnyebb gazdálkodni a kivitelőznek.
2015. máj. 8. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!