Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nagy áramerősségű kábelt...

Nagy áramerősségű kábelt mivel tudok biztonságosan elágaztatni? (amin 8-10 kilowatt jön) Hogy ne égjen le?

Figyelt kérdés
2015. márc. 30. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Értelmetlen a kérdésed mert addig oké hogy nagy áramerősségű a kábeled de sem a kilowattok sem az áramerősség nem játszik szerepet.

Nos a lényeg hogy kábelkötésnél a kábel egyes ereinek átmérője a fő tényező mert a kábelnel van egy adott mérete(pl.: 4x50mm2).

Ez már magában megszabja mekkora áram halad a kábelben(azáram pedig a wattokat).És kábelkötéshez a a kábel mérete szerint lehet kötőelemet vásárolni.Ha a példaként említett 50mm2-es kábelhez való kötőelmet veszel az tudni fogja azt az áramerősséget is!

Mond meg milyen méretű kábelt szeretnél elágaztatni mihez és hol(földben,levegőben,szekrényben stb.) és akkor konkrét válasz is lesz! Így általánosságban csak az mondható hogy használhtsz sorkapcsot,elosztó sínt,kábelkötö szettet vagy leágazó szorítót.

2015. márc. 30. 17:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Mekkora feszültségen kell? Max ? Amper, mennyi ideig? (Maga a kábel milyen átméröjü vezetéket tartalmaz?
2015. márc. 30. 20:06
 3/4 A kérdező kommentje:
Hálózati bekötőkábelt kellene egy második villanyóra beépítéséhez, de majd a szakemberek megoldják szerintem. Én feladtam.
2015. márc. 30. 21:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Második villanyóra az más dolog azzal neked tényleg nem kell foglakoznod.Mérőhely ugyanis csak regisztrált szerelő építhet ki-mindenestől ő pedig A-Z-ig mindent tud és beszerez!

Egyébként fővezetéki sorkapocs kell, 160x160-as kötődobozba és a leágazás legalább 16 mm2-es alu vagy 10 mm2-es réz kell hogy legyen.

2015. ápr. 1. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!