Szerintetek egy 13 éves lány kitudna festeni egyedul egy szobát?
Persze, hogy ki tudna festeni, csak nem egyedül. A lehúzó választ fogadjunk, hogy egy festő írta. A párom is fest, és pont ugyanígy reagált, amikor mondtam, hogy mi anyukámmal festjük a házat, mert fél milla alatt szóba se állna velünk egy festőbrigád.
Nyilván nem lesz olyan jó minőségű (bár én láttam már "szakember" által úgy elbarmolt falat, hogy el se hittem, konkrétan látszott a glettvas nyoma, ahol a lyukakat kikenték, mindezt horror áron... nekem elsőre eszembe jutott, amikor csináltam, hogy simára kellene csiszolni). De teljesen használható.
Viszont a plafont festeni nagyon fárasztó, mert fölfelé kell nyomni a hengert. Nekem iszonyú izomlázam lett tőle, pedig anyukámmal felesben csináltuk. Emiatt fontos lenne egy felnőtt. Valamint a konnektorok miatt is: akkor lesz szép a festés, ha kiemelitek őket a falból és rágumiztok egy zacskót. Így alatta is tudtok festeni. Mi úgy szoktuk, hogy néhány évente le is szedjük őket, és amíg festünk, azok domestosban áznak, utána olyanok, mint az új. Viszont a konnektorokat te nehogy elkezdd szerelni, mert megrázhat az áram. Én így jártam (nem is a konnektor rázott meg, hanem a villanykapcsoló, a fene gondolta, hogy abban is van :D), azóta még akkor se nyúlok hozzá, ha le van kapcsolva a villanyóra. Biztos ami biztos. Neked is ezt javaslom. Ilyenkor érdemes a lámpára is fóliát húzni, bár nálunk hasonló szokott lenni a megoldás, mint a konnektoroknál, ha már úgyis szétkaptuk a szobát, akkor leszedjük és letakarítjuk. Bár főleg a konyhai lámpánál jó, ha tud ázni mosogatószerben, hiszen az tele van zsíros szennyeződésekkel, a szobai inkább csak poros.
A padlót, ablakokat le szokták fóliázni, de szerintem ez házilag nem olyan fontos, ha kő van vagy normálisan lakkozott parketta. Legalábbis mi diszperzittel szoktunk festeni, és azt utána nyom nélkül le lehet mindenről takarítani. Ilyenkor lesikálom a szegőléceket is. És persze lemosom az ablakokat, ajtókat. Így a festés egyúttal nagytakarítás is.
Nálunk az vált be, hogy ketten csináljuk, egyikünk megy előre és ecsettel vagy kishengerrel körbefesti az ajtókat, konnektorokat, éleket, a csövek alatt és a radiátorok környékét, ahova a nagy henger nem ér el. A másik pedig megy utána és keni a nagy felületeket. Mindezt kétszer. Egyedül is lehet, de borzasztóan fárasztó lenne és sokáig tartana.
Ja és persze mindezt nyáron kell csinálni, amikor már elég világos van, hogy lásd, mit csinálsz, és amikor tárva-nyitva hagyhatod az ablakot, hogy száradjon a szoba. Frissen festett szobában egyébként egy-két hétig szerintem aludni is nyitott ablaknál érdemes, hiszen ki tudja, mi van abban a festékben, ami azért még párolog a falból.
Tuti festő írta a sok rosszindulatút..honnan tudod, hogy elfelejtené ezeket, másrészt, felnőttként is elfelejtheti..
Sok mindentől függ, hogy meg tudná,-e csinálni, én pl kétbalkezes vagyok, sajnos.
De pl a hálómat a barátnőmmel festettük, s szép lett, nem gletteltünk, tapétára festettünk.
Miért rosszindulatú az, ha felhívom a figyelmet, hogy hol hibázhat? És még a felét sem írtam le... Könyörgöm, egy 13 éves gyerekről beszélünk, aki egy 80 kilós szekrényt meg sem bírna mozdítani egyedül. Szóval nem gondoltam, hogy olyan buta, hogy még a függönyt sem szedné le, de azt honnan tudná, hogy egyáltalán MIVEL, milyen anyaggal fesse le? Vagy szerintetek 100% jó a diszperziós festék önmagában???
Én elhiszem, hogy mindenki hiper-szuper festő és mindenre figyel, de valahogy amikor olyan lakásban járok ahol a tulajok maguk festettek, olyan vissza nem fordítható károkat okoznak a saját lakásaikban, hogy kikerekedne a szemük ha megtudnák milyen apróságokat rontottak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!