Imadnivalo Labrador lany kutyam figyel ram a kutya suliban vagy ha egyedul viszem setalni. Ha a parom is velunk jon, nem birok vele porazon. (anelkul minden oke) Mit tegyek hogy tartsam falkavezer poziciomat?
Szia!
Nem ismerem a kutyádat, de nekem szintén volt ilyesmi problémám. 2 kistestű kutyám volt és az egyik enyhén szólva is rühellte a pórázt. Szerencsére szót fogadó kutya volt és a társát és engem is követett sétáink alkalmából, így azt a megoldást választottam, hogy a társára, aki nem tiltakozott nagyon a póráz ellen rátettem, a pórázgyűlölő pedig jött utánunk. Hozzáteszem, hogy falkavezérként egyértelműen elfogadott mindkettőjük.
Javaslom, hogy ha elkezd húzni akkor húzd vissza, nézz a szemébe és mondd el neki, hogy mi a bajod. Ha közvetlen, jó viszony van köztetek, akkor hamarosan azt fogja csinálni amit szeretnél! :) Érdemes a kutyával "beszélgetni", elmondani neki, hogy mit szeretnél!
Nem tökéletes a koncentrációja még a kutyádnak. Erre kondicionálni kell a kutyát. Minél több helyzetben, zavaró körülmények között gyakorolni.
Sétánál meg miért is kell csak rád figyelnie? A séta egy kikapcsolódás. Ott van a másik kutya, a párod is. Ha kijátszotta magát, elfáradt, már biztosan jobban fog figyelni rád.
Amúgy az egyik legnehezebbet akarod a kutyádtól...bármikor csak rád figyeljen. Ehhez sok-sok gyakorlás és idő kell.
Köszönöm a válaszokat
Azóta sokat javult a helyzet. Egy oktató azt mondta, maximalista vagyok. Ne akarjak mindent egyből és tökéletesen. Az élet nem ilyen. Idő kell. Sikerült!
Most már csak a kaka-evésről kell leszoktatnom. Ez egy másik probléma, de már dolgozunk rajta.
Köszönöm mégegyszer, szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!