Mi a baj a bicikli festésemmel?
Figyelt kérdés
A problémám az, hogy a múlt héten elkezdtem újrafesteni a biciklim. Csak itt ott volt, leverődve a festék így gondoltam hogy csak a bizonyos helyeken (néhol fél váznyi) lecsiszoltam fémig, hogy a rozsda kijöjjön, majd lezsírtalanítottam, letakarítottam tisztára szárazra, és felvittem ecsettel a 2 réteg alapozót. Ezt követte persze a száradások után, a 3 réteg festék, és eljutván a végeredményhez, a festék az alapozott felületnél, simán ledörgölhető kézzel. Az alapotó rétegek után mindig csiszoltam a szárat réteget. Nem mertem még felvinni a lakkot, nehogy azzal is baj legyen. Mit rontottam el? Hol a hiba? Azon kívül hogy nem szakemberre bíztam az egyediség jegyében. :(2014. aug. 10. 21:18
1/4 anonim válasza:
Tuti jók a festékek, már bocsi. És biztos megszáradt a festék? Mennyi vártál a száradással a rétegek között? Én nem vagyok abban biztos, hogy az alapozót csiszolni kellene, legalábbis a zománcnál mi és a festő sem csinálta így.
Szerintem, ha ledörgölhető, addig ne is lakkozd. Talán nem vártál eleget, nem lehet?
2/4 A kérdező kommentje:
Rétegek között 3 órahosszát vártam, és az alapozó - festés között 24 órát.
2014. aug. 15. 17:41
3/4 anonim válasza:
Szerintem a 3 óra kevés volt. Azóta mi a helyzet?
4/4 A kérdező kommentje:
Valóban kevés volt akkoriban a száradási idő amit hagytam. Az utolsó festék réteggel odafelejtettem egy hétre a vázat végül lelakkoztam. 1 éve kopott csak le a váz tetején a festék, mert leverte a biciklizár. :D :D
2024. jan. 7. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!