Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik hegesztésfajta NEM...

Melyik hegesztésfajta NEM rontja a fém merevségét?

Figyelt kérdés

Volna egy kerékpárvázam és én már úgy vettem, hogy meg van hegesztve, de félek újra el fog repedni így egy igényes merevítést szeretnék behegesztetni. Szóval, melyik az a hegesztésfajta, megőrzi az anyag szerkezetét?

Amúgy a váz anyaga az Reynolds 520-as acél.

2014. júl. 21. 23:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Az anyag szerkezete mindenképpen változni fog valamelyest, de a fogyóelektródás védőgázas hegesztés az ami a legkevesebb változást okozza a fém szerkezetében.
2014. júl. 22. 03:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Ez a bringa ugrálásra van építve, szóval elég nagy erőket kap. Ettől a hegesztésfajtától miben változik meg az anyag, ridegebb lesz vagy hajlékonyabb (lassú lehűlés esetén, kevesebb, mint 1celsius/1perc)?

Amúgy egy ismerős azt mondta, hogy nekem lánghegesztés kell, ha ilyet akarok csinálni. Az tényleg jobb lene?

2014. júl. 22. 12:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Awi(Tig) hegesztés,megfelelő hozaganyag . Nyilván ez valami szívós acél, króm-molibdénes anyag,így hasonlóan erősen ötvözött pálcát adagolnék.

Az esab-nak a honlapján részletesen van minden féle awi pálca különböző ajánlásokkal,részletes leírással.

Itt találsz amúgy bevonatos elektródákat,de az sosem lesz olyan erős/szívós mint az awi varrat.

2014. júl. 22. 17:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem csak az anyagát kell ismerni, hanem a hőkezelést is, amin átesett, már ha volt. Ha volt, az pech, mert utána célszerű ismételni a hőkezelést, de minimum egy feszültségmentesítőre szüksége lesz, ha tényleg igénybevett cucc.
2014. júl. 22. 18:44
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Amúgy igen, ez az ötvözet a króm-molibdénnek az egyik típusa, és szerintem akkor awi-val lesz csinálva.

2014. júl. 23. 01:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!