Melyik hegesztésfajta NEM rontja a fém merevségét?
Volna egy kerékpárvázam és én már úgy vettem, hogy meg van hegesztve, de félek újra el fog repedni így egy igényes merevítést szeretnék behegesztetni. Szóval, melyik az a hegesztésfajta, megőrzi az anyag szerkezetét?
Amúgy a váz anyaga az Reynolds 520-as acél.
Köszönöm a választ!
Ez a bringa ugrálásra van építve, szóval elég nagy erőket kap. Ettől a hegesztésfajtától miben változik meg az anyag, ridegebb lesz vagy hajlékonyabb (lassú lehűlés esetén, kevesebb, mint 1celsius/1perc)?
Amúgy egy ismerős azt mondta, hogy nekem lánghegesztés kell, ha ilyet akarok csinálni. Az tényleg jobb lene?
Awi(Tig) hegesztés,megfelelő hozaganyag . Nyilván ez valami szívós acél, króm-molibdénes anyag,így hasonlóan erősen ötvözött pálcát adagolnék.
Az esab-nak a honlapján részletesen van minden féle awi pálca különböző ajánlásokkal,részletes leírással.
Itt találsz amúgy bevonatos elektródákat,de az sosem lesz olyan erős/szívós mint az awi varrat.
Köszönöm a válaszokat! :)
Amúgy igen, ez az ötvözet a króm-molibdénnek az egyik típusa, és szerintem akkor awi-val lesz csinálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!