Honnan tudom, hogy mit kell felújítani egy régi házon?
Van a családom tulajdonában egy Kádár kocka jellegű ingatlan, 2 szoba lett külön hozzáépítve később, összesen max 80 m² lehet. Felmerült, hogy hitelt vegyek fel rá, hogy kivásároljam a többi rokont, azonban nem vagyok biztos benne, hogy megérni.
Milyen költségekkel kell számolnom felújítás során? Létezik erre valamilyen szakember, aki eljön és megmondja, hogy ezt és ezt kell kicserélni? Ha igen hogy hívják, vagy kit célszerű ezzel keresni? Mindig is panelban laktam, így attól tartok olyan dolgokat is cserélni kell, amiről nem is gondoltam volna, hogy létezik.
Csak így laikusként amire gondoltam: padlót felszedni, szigetelni alulról, tető csere (a hozzá csatolt részek nagyobb esőzésekkel beáznak, az eredeti rész jó), elektromos hálózat cseréje, külső-belső nyílászárók cseréje, új padlózat
Olyan forrásokat is szívesen veszek, ahol jobban utánaolvashatok ennek. Előre is köszönöm a válaszokat!

Elsősorban hívj egy statikust, aki megállapítja, hogy nincs-e süllyedés, repedés, stabilak-e az alapok, a tető.
Aztán elég, ha hívsz egy vizest, aki víz-csatorna vezetékek állapotát méri fel.
Aztán egy villanyszerelőt, aki az elektromos hálózat állapotát méri fel.
Azt te is látod, hogy milyen a padló és csempe burkolat, hogy akarsz-e teljes fürdőszoba/WC felújítást, stb.
Persze ezt az ember a ház történetét ismerve maga is meg tudja állapítani.
De kihívhatsz szemlére egy ingatlanost, aki felvilágosít, értékbecsli neked, azt is megmondja, hogy érdemes-e belefektetni.
Hol van a telek? Kik laknak a környéken? Nagyon szeparált helységben található-e.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!