Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Régi mozaik mintába lerakott...

Régi mozaik mintába lerakott parkettát szeretnék felújítani. Kézi rezgőcsiszolóm van. Hogy kezdjek hozzá? Ha lecsiszolom, a lakkozás előtt le kell alapozni?

Figyelt kérdés

tegnap 12:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szólj egy parkettacsiszolónak, mert a rezgőcsiszolóval 2hónap múlva végzel, ha minden nap 8órában csinálod.
tegnap 12:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Mire a lakkot lecsiszolod, aztán finommal átcsiszolod, kinő a szakállad.
tegnap 13:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Kezdd el, aztán ha már látod hogy nem haladsz, menj el egy szerszámkölcsönzőbe és bérelj egy parkettacsiszoló gépet. Én is így tettem :)

Nem kell alapozni, de kétszer kell lakkozni, és a második előtt finoman felcsiszolni. Én azt kézzel csináltam, 400-as papírral. Illetve ha nagy rések vannak, akkor azt fűrészporral kevert lakkal érdemes tapaszolni még a nagy csiszolás előtt.

tegnap 14:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Ma már általában nem éri meg a parkettafelújítás, házilag rengeteg a munka vele, a szakemberek pedig óriási összegeket kérnek el, a parkettalakk is már aranyárban van, és a lakkozást is csiszolni kell még ugye. Ezen túl az esetek 80%-ban a régi parketta alja szét van rohadva, vagy be van repedezve, így a felújítás is csak néhány évre szól.

Sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb laminált padló lerakása, házilag is könnyen kivitelezhető. Egyre jobb minőségűeket gyártanak, masszív, 8mm vastagságút kell venni, és egyre inkább igazolódni látszik hogy ezek 20-15 év után is tartósak. Mondom mindezt úgy, hogy régen én is parketta meg hajópadló párti voltam, de ma már látom hogy nem ez a jövő, újonnan se éri meg, mert egyszerűen olyan rossz a faminőség, hogy kb. csak tűzre való. Emellett egy szobányi parketta több százezer Ft, a lerakása szintén ennyi, és még nem is tartós, messze elmarad attól a minőségtől amit évtizedekkel korábban gyártottak kisipari munkával és jó minőségű fából.

tegnap 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!