Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ahhoz keresnék tippeket, hogy...

Ahhoz keresnék tippeket, hogy egy hosszú régi parasztházat hogy érdemes felújítani. A helyiségek elosztása érdekel. Minden helyiség szélessége a ház szélessége, és minden szoba egy másikból nyílik. Tudtok oldalakat,ahol erreakérdésretalálok választ?

Figyelt kérdés

2023. máj. 8. 21:24
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
92%
Egy ismerős ezt úgy oldotta meg, hogy hozzá épített a házhoz egy folyosót. Tehát a ház oldalát végig kiszélesítette, lett egy folyosó ahonnan nyitott minden helyiségbe egy ajtót, a régi egymásba nyíló ajtókat pedig befalazta. Talán a ház elején egy szobát hagyott úgy amibőlna konyha nyílik, a többi helyiség pedig így el lett különítve. Nem tudom mennyire érthetően tudtam ezt elmagyarázni így hozzá nem értőként, de gondoltam megosztom veled, hátha hasznos :)
2023. máj. 8. 21:29
 2/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Sajnos itt csak akkor lehetne így megoldani, ha a tornácot építeném be.
2023. máj. 8. 21:46
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Én középen alakítanám ki a nappalit, mellette az étkező/konyhát, ezekből nyílna előre meg hátra 1-1 szoba. Illetve az utcafelölit akár hosszában ketté lehet falazni.
2023. máj. 8. 22:04
 4/22 A kérdező kommentje:
3-as, köszi, pont így gondoltam én is, kivéve a szoba kettéfalazását. Az utcafelöli nagy szobából levágnék kb 5 nm-t, 3,5 nm fürdő+WC, előtte kicsi előtér. Így senkinek a szobáján nem kéne keresztülvágtázni, ha el akarunk jutni a mosdóba. 3 szoba kell, a két szélső lenne a gyerekeké, enyém középen a nappali.
2023. máj. 8. 22:41
 5/22 anonim ***** válasza:
82%
Azt is érdemes megfontolni, hogy a szobákat hogyan lehet világosabbá tenni. Mert a tornác lefojtja az amúgy is kicsi ablakokon bejutó fényt.
2023. máj. 9. 00:00
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy 1-es írja, barátainknak is régen ilyen házuk volt, ott is pluszban volt végig folyosó építve a házhoz. Ráadásul a végéhez építettek L alakra egy plusz helységet, így a folyosóról nyílt a 2 szoba meg az L rövid szárában hozzáépített helység, az új konyha és a konyhából meg a kisebb szobából közvetlenül lehetett a fürdőszobához és vécéhez menni egy ott kialakított kis előtérből.

A két szoba között is meghagyták az átjárót, így a gyerekekhez nem kellett körbe a folyosón kerülni, hanem simán átmehettek.

2023. máj. 9. 00:11
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Alaprajzot feltölthetnél, ha már ezzel kapcsolatban kérdezel. Nagyon nem mindegy hol vannak a fő- és tartó falak!
2023. máj. 9. 07:42
 8/22 anonim ***** válasza:

#7 Meg a telekről is lehetne többet tudni, nem mindegy milyen az alakja.

Kérdező, miért gond neked a tornác beépítése? Az a legjobb, hiszen külön nem kell tetőt építeni csak az oldalát kell zárni.

2023. máj. 9. 08:42
 9/22 anonim ***** válasza:
80%
8: a tornác beépítésével még sötétebbek lesznek a szobák és az összes ablak a folyosóra nyílna, ami levegőzés szempontjából sem túl előnyös.
2023. máj. 9. 09:16
 10/22 anonim ***** válasza:

Engem is foglalkoztat a kérdés. Ezt nézzétek!

Ezt hogyan osztanátok be?

[link]

2023. máj. 17. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!