Ahhoz keresnék tippeket, hogy egy hosszú régi parasztházat hogy érdemes felújítani. A helyiségek elosztása érdekel. Minden helyiség szélessége a ház szélessége, és minden szoba egy másikból nyílik. Tudtok oldalakat,ahol erreakérdésretalálok választ?
Már az első link is jó volt. Én a következőt tenném: ami most konyha, abból lenne az étkező+konyha. Illetve az egyik belső sarkából leválasztanék gipszkarton fallal egy kis fürdő+wc-t. A mellette lévő szoba lenne a nappali, ez egy szélesebb boltívvel egybenyitható lenne az étkező+konyhával. A hátsó tárolót szobává alakítanám, ami a nappaliból nyìlna (az eredeti ajtajából ablak lenne). Illetve az utcafront felöli nagyszobát középen kettéosztanám hosszában, ìgy lenne két kis szoba, ezek az étkezőből nyílnának. A fürdő+wc-t ruhák tárolására használnám.
Így lenne egy nappali-étkező-konyha+3 (1+2 fél) szobás házad.
Az enyém ilyen. A nagy szoba az utcafrontos szoba.
13-as vagyok, 3 személlyel lehet számolni. A fürdőszoba elhelyezése kérdéses, a jelenlegi nagyon kicsi. Gondolkodom egyébként a tieden is, de akárhogy nézem, vagy az lesz hogy egyik szobából kell átjárni a másikba, vagy szobából a fürdőbe/konyhába. Sajnos nagyon nem praktikusak ezek a régi parasztházak feloszthatóság szempontjából, mert az alapterület hosszú és keskeny.
A négyzet (esetleg L alakú) alapterületet lehet legjobban, legoptimálisabban beosztani, amilyenek az ún. Kádár kockák. Az a legjobb, annál optimálisabbat a mai napig nem találtak ki...
Ami a nyílászárókat illeti, én biztos hogy fa ablakokat, ajtókat raknék be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!