Mennyibe kerülhet egy régi felújításra szorulú házat annyira felújítani, hogy lakható legyen?
Látok elég olcsó házakat, és azon gondolkozok, hogy ilyet tudnék venni akár a közeljövőben is. Viszont nyilvánvalóan mindegyik felújításra szorul. Mennyiből lehet körülbelül egy ilyet lakhatóvá tenni? Vizet, gázt, áramot újra bekötni, falak vakolása, festése, tető befoltozása, stb..
Csak annyira felújítani, hogy be lehessen költözni. És kb. mennyi időn belül kell számolni nagyobb költségekkel, mint például tetőcsere?
Tudom, nem lehet megmondani pontosan, nagyon sokmindentől függ, de egy körülbelüli jó lenne. Érdekel az ilyesmi, és fontosnak tartom, hogy már most gondolkozzak az ilyesmin.
Itt van pár link, hogy milyen házakra gondolok.
Most nem néztem utána, hogy milyen településeken vannak, csak a házak állapota miatt kerestem. Tudom, hogy a legtöbb nem a legjobb településeken van, de vannak olyan olcsó házak is, amik jó kis falvakban vannak.
Dávodi az normál . Festés után lakható na persze ha magad festesz ki mert akkor csak anyagköltséges.
De ez mindegyikre így kell, számolni most már fűteni kell hogy száradjon már másabb .
A négyből egy olyan van, amivel szerintem egyáltalán érdemes lehet felújításba kezdeni. A másik három olyan, hogy jobban jársz ha elbontod és a nulláról felépítesz egy újat.
Egyébként ha tényleg korszerűre akarod felújítani (külső nyílászárók cseréje és szigetelés, konvektorok lecserélése központi fűtésre, vezetékek cseréje, teljes festés és szükség esetén burkolás, szaniterek, konyhabútor, klíma/hőszivattyú stb.) akkor nagyon nagyon alaphangon 20+ millióval lehet számolni. Nem véletlen kerülnek ennyibe, ha 3 millióból fe lehetne újítani úgy, hogy olyan legyen mint egy 30 milliós ház, akkor most 27 millió lenne a ház ára.
Linkjeid többségét inkább el kéne dózerolni.
4,5 millás kádárkocka képek alapján vállalható és ha szerencséd van 10-15 millióból fel tudod újítani.
A fő kérdés, hogy vizesednek-e a falak.
Az első kettő tényleg rosszabb állapotban van, de a 3-4. szerintem korrekt.
A 3. szigetelve is van, az ablakok sem tűnnek nagyon rossznak.
Miért kellene egy ilyet eldózerolni?
Én a 3. venném, apránként fel lehet újítani. Először belülröl.
Amúgy nevetségesen olcsó, felénk ez 20 millió minimum.
"Amúgy nevetségesen olcsó, felénk ez 20 millió minimum."
Valószínűleg azért, mert felétek van munkalehetőség. Hacsak nem vagy nyugdíjas vagy dolgozol home officeból, öngyilkosság egy ilyen településre költözni. A közbiztonságról ne is beszéljünk.
Első három felejtős, utolsó is, mivel vegyesfalazatú, mi hőhidas lehet az, ilyen gagyi szigetelés mellett... Lilára festett szoba. Nyilván nem feka az eladója sem...
Kéne a bajnak bármelyik is.
De kérdésedre a válasz: 50+ millióból fel lehet újítani bármelyiket. Építesz a helyükre egy újat.
Mi a baj a harmadikkal?
Több százezer ilyen ház van hazánkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!