Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 221-es wagoba sodrott réz...

221-es wagoba sodrott réz kábelt bekötés előtt meg szabad kicsit sodorni ha szét áll?

Figyelt kérdés
2 különböző szaki 2 különbözőt állított. Az egyik azt mondta tilos a másik azt mondta picit meg szabad tekerni hogy ne álljon szét blankolás után. KB 6 éve kötöttem itthon egy sodrott kábbelel egy konektort de most kicsit tanácstalan vagyok hogy újra kéne kötni esetleg, mert én megsodortam egy picit. Igaz azóta sem volt probléma vele egyelőre.

febr. 3. 15:50
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
én simán összesodrom az ujjammal, és úgy dugom be. Ha nem sodrod össze egy fonatba, akkor egy csomó vékony szál NEM érinkezik odabent a szorító felületen, ergó melegedhet mert kevesebb ér vezeti az áramot és kisebb keresztmetszet lesz.
febr. 3. 19:04
 2/7 anonim ***** válasza:
26%
Jó az így is úgy is. Nem adta meg a gyártó, hogy tilos volna. Ugyanakkor a rugónyomás dolgozik így is úgy is. Tömörnél a legkisebb az érintkező felület.
febr. 3. 19:15
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Sodrott, még egyszer: _sodrott_ réz kábelt, tehát ami a PVC alatt is sodorva van szabad-e sodorni? Erre valami idióta azt mondja nem szabad? Vicc.
febr. 4. 05:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Nincs a Wagoban leírás vagy előírás erre, azon kívül, hogy a kötőeem megakadályozza a túlzott szétterülést. Arról, hogy egy hosszanti elemi szál alatt keresztben fekvő elemi szál mennyire befolyásolja az érintkezés jóságát, arról persze lehetne műszaki doktorit írni.
febr. 9. 16:24
 5/7 anonim ***** válasza:
35%

Miért spórolod el az érvéghüvelyt?

Filléres tétel.

febr. 9. 16:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, 221-es wagoba nem kell érvéghüvely
febr. 10. 13:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Én sem azt mondtam, hogy mindenképpen kell, hanem, hogy miért spórol rajta pár forintot?

Szebb, igényesebb munka, 7 forint és 15 másodperc ráfordítással.

febr. 10. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!