Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Fűtési rendszert tervezem...

Tototolk kérdése:

Fűtési rendszert tervezem teljesen cserélni és pár dologgal nem vagyok tisztában. Fütészserelők?

Figyelt kérdés

A fűtési rendszerben 5 darab radiátor lesz és egy 500literes szigetelt puffer osztó/gyüjtővel a tervezet az hogy az osztóig 26os henko 1coll csatlakozó oda vissza kb 2 méter

1.kör (oda vissza) 3m 16-os henko cső 600x1000 acéllemez radiátor

2.kör szintén zenész csak itt 5m 16-os

3.kör 600x1400 acéllemez radiátor 20m 16-os

4.kör szintén zenész 25m 16-os

5.kör 600x1000 acéllemez 10m 16-os

Mekkora zárt tágulási tartály iletve szivattyú kell ennek a rendszernek? Iletve a bekötése is kérdéses hogy pontosan mit hova mivel ilyet még nem kötöttem az előző futésben nem volt se osztó se puffer. 23kw totya vegyes tüzelésű kazán a radiátorok elméletben csak 12kw. Miután mindent meg vettem szerelőre már elfogy a lóvé fűteni meg kell szóval kénytelen vagyok magamnak kötni így lépésről lépésre a kötést is megköszónnem ha valaki le irná vagy rajzolná. Amiből áll a rendszer 23kw totya vegyes kazán BRH 5 körös osztó gyűjtő Grundfos Alpha1 L 25-60 Fűtési keringető szivattyú ezt vezérelné egy Computherm WPR-90GD Kontakt érzékelős csőtermosztát és egy Kazi Totya KTMM 500 0HE 500 literes Hőcserélő nélküli puffertartály szigeteléssel

okt. 27. 17:41
 1/4 SZTANN ***** válasza:

SZAKEMBER kell hozzá. Nem érdemes laikusokkal okoskodni - ez egy komoly gépészeti munka, tervezés, megvalósítás, ellenőrzés, utólagos karbantartás. Sőt, másféle kiegészítő munkálatokkal jár (burkolás, festés).

Ez nem a GYAKORI KÉRDÉSEK szakmai színvonala.

okt. 28. 06:54
 2/4 anonim ***** válasza:

A fűtés Veszélyes Üzem! Rendszeresen vannak balesetek a sok tákolás miatt.

Ez nem olyan, mint egy kertkaput összehegeszteni.

Tisztelettel kérlek, keress szakembert a saját és családod biztonsága érdekében.

okt. 28. 10:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Víz,gáz, fűtés szerelő a szakmám csupán 30 éve nem foglalkoztam vele és nem is dolgoztam benne. Mi még nyitott rendszereket telepitettünk azért írtam hogy ilyet még nem csináltam. Tudom milyen utó munkákkal jár de ez nem probléma most vettem a házat így még a kazán/gépészeti ház is most épült a kémény is és még sok más is. De fel lapozva és felelevenítve az iskolában tanultakat már ki is számoltam hogy 60L tágulási kell nekem amit túl biztosítva inkább lesz 80L. És igen veszélyes üzem.de lesz beépítve biztonsági közdarab visszahütő szelepel ami rá lessz kötve a hidegvíz fő nyomó csövére colos csővel mert ha jol számoltam a 23kw kazánnak legalább 12L/perc víz kell ahoz hogy baj esetén a szelep nyitásakor kellően gyorsan vissza tudja hűteni a kazánban lévő vizet ez a szelep rá lesz kötve a szenyvízre is ahova baj esetén elengedheti a vizet nyilván a tulnyomas tartály elé lesz még egy biztonsági szelep téve ami szintén rá lesz kötve a szennyvízre a kazánból kijóvő meleg víz ág egy bypass ágal össze lessz kötve a visszatérővel egy 72fokos termikus keverőszeleppel következő kötés a meleg ágon egy vissza csapó szelepel innen tovább a puffer felülről a második kötési pontjára.a visszatérő ág a kazánból indulva egy szivattyú majd a termikus szelep kötése majd egy vissza csapó szelep és be megy a puffer felülről nézve 5. Kötési pontjára. a pufferből az első kötési pontból megy az osztó-gyüjtő meleg víz ágára. Az osztó gyüjtő visszatérő ágából jön a cső egy szivatyúba a szivatyúból pedig a puffer legalsó kötési pontjára az egész egy 4 hömérős puffer/kazán vezérlővel lesz vezérelve a kazán fűti a puffer vizét viszont ha nincs begyujtva akkor pedig a pufferből fog cirkulálni a víz a kazán kizárásával hogy maga a kazán ne hűtse vissza a vizet. Így szerintem egy 1000literes tartály az 5 radiátor legalább egy fél napig el kell hogy lása a rendszert a fütővizzel. Ezzel annyi a gond hogy 90fokos víz megy így a radiátorokhoz ami fűtés szempontjából nem rossz viszont veszélyes lehet ha valaki hozzá érne így lehet hogy lesz egy keverő szelep az osztó-gyüjtő előtt is.
okt. 29. 11:47
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

Terveztesd meg, és mindenkérdésedre választ kapsz.

okt. 30. 22:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!