A beltéri ajót tokjában lehet görbület?
Figyelt kérdés
Az előző kérdésemhez hozzáfűztem, de inkább kiírom új kérdésként. Vettem egy beltéri ajtót, amit én építenék be. Azt vettem észre, hogy a tok nem teljesen egyenes, hanem van benne egy görbület. (Mindkét függőleges szárában) A 120 cm vizmérték közepén kb. 2-3 milliméteres rés van, ez már szemmel is látható. (azért is tettem rá a vízmértéket, mert láttam, hogy görbe a tok). Ha jól kiékelem, akkor ki fog egyenesedni, mert a tok alja összetart, de ha beteszek egy lécet, akkor az kinyomja az egyenes állapotba. A kérdés az, hogy ha sima purhabbal töltöm ki a keret és a fal közötti részt, akkor meg fogja fogni a tokot a purhab belülről, ezáltal nem fogja engedni, hogy visszarugja magát a tok az eredeti görbe állapotba? Amúgy belefér, hogy kicsit görbe a tok, vagy annak szögegyenesnek kéne lennie? Visszavittem a gyártó / eladónak, aki azt mondta, hogy ez rendben van, ennyi belefér, és használjak ragasztóhabot.febr. 1. 08:33
1/4 anonim 

válasza:

Ha belefér a garanciába cseréltesd ki.
2/4 anonim 

válasza:

A gerébtokos ajtók tokja rendszerint annyira gyenge, hogy elgörbül még beépítés előtt. A legrosszabb amivel talàlkoztam az Obi-s olcsó gerébtokos volt. Soha többet, csak pallótokost vagyok hajlandó berakni (magamnak csinálom)
3/4 anonim 

válasza:

Azért van benne görbület, mert rossz a faminőség. Nem lett kiszárítva a fa a megmunkálás előtt, és azért vetemedik utólagosan. A purhab kevés lesz oda, az nem tart ellen a görbültségnek.
A fentiekből következik az is, hogy a jelenség nem a gerébtokos ajtók-ablakok sajátossága. Romlik a faminőség, a gyártási minőség, évről-évre egyre rosszabb.
4/4 anonim 

válasza:

Nekem egyenes maradt miután befeszítettem de a drágábbik purhabot vettem amire az volt írva, hogy plafonra is lehet vele ragasztani.
Igazából van annyi rés ajtó-tok között, hogy görbén is be lehetne csukni.
Legfilléresebb obi ajtóm van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!