Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kályhával lehetséges padlófűté...

Kályhával lehetséges padlófűtést csinálni?

Figyelt kérdés

jan. 1. 19:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10 A fűtőszőnyegek már viszonylag jó áron beszerezhetőek és az áramfogyasztásukat utána azzal kell összevetni, hogy milyen sokba kerülne amúgy másféle padlófűtést kiépíteni. Általában maga a fűtési rendszer, a kazán cseréje és egyebek olyan összeget jelentnek ami sok-sok évre fedezik a villanyszámlát. Más az ha építkezéskor eleve így csinálja meg valaki a fűtést, nálunk is eleve a kazán ilyennek lett vásárolva és a szobákat kivéve mindenhol padlófűtés van. De ha utólag kell megoldani akkor egy elektromos fűtőszőnyeg a legolcsóbb és leggyorsabb. Van amihez még a padló burkolatát sem kell felszedni mert akár szőnyeg alá is betehető.

Ez csak egy kis videó ami mutatja milyen könnyen lerakható az egyik fajtája padlószőnyeg alá is:

https://www.youtube.com/watch?v=O6RZmJs_ZC0

Itt meg infrafilmet rakjnak le egy hasonló nyaralóba (talán), itt laminált padlót raknak rá:

https://www.youtube.com/watch?v=X219GqtOFOc

jan. 2. 12:22
 12/13 Paczalos István ***** válasza:

Vízteres nagyobb méretű kályhával megoldható a dolog, főleg ott jó, ahol van egy szoba, és nincs kémény beállás. Egy nagy öntöttvas kályhából, vagy cserépkályhából simán tudsz odavinni egy fűtőkört, és már csak rajtad múlik, hogy radiátor, vagy padlófűtés.

Amúgy nagyon sokat számít, ha rendes padló szigetelésed van, arra hőtükör, és úgy rakod le a csövet, vagy a padlófűtő paneleket. Nekem momentán panelek vannak lerakva a hálószobában, és próbaképp mértem most karácsony után, mikor reggel -8 volt, egész éjjel 1,4kWh-t evett a fűtés úgy hogy nem indult el a 22 fokra beállított klíma. Kimondottan kellemes volt az idő. Mondjuk rá, a régi kádár kockán, a lábazaton és a padláson is van 15 centi grafitos szigetelés, és új 7 kamrás ablakok.

jan. 8. 13:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Lehet, de sok problémát vet fel, és elég költséges. Elsősorban a kályha szabályozhatatlansága a probléma. A padlófűtés csőre nem lehet 60-70 fokos vizet ráengedni, mint a radiátorra. Csak úgy oldható meg, ha veszel egy nagy (500-1000 liter körüli) tartályt, amit felmelegít a kályha és a padlófűtés a tartályról megy hőfokszabályzó szelepen át. Folyamatos áram kell hozzá, mert a keringető szivattyú nem állhat le. Ha szokott lenni áramszünet, akkor túl kell méretezni a tartályt, hogy ne menjen benne 90 fok fölé a víz az idő alatt, amíg leég a kazánban a berakott tüzelőanyag. Én így fűtöttem 12 éven át, karborobottal (olyan szeneskazán, ami egy puttonyból maga adagolja a szenet, és ami leállt áramszünet esetén, így nem okozhatott robbanást).

Aztán áttértem a hőszivattyús fűtésre, mert sokkal olcsóbb. Szénnel 260 m2 fűtése 240 ezer volt egy télen, hőszivattyúval eddig a leghidegebb tél 150 ezer, a legenyhébb 110 ezer Ft.

jan. 9. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!