Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Padlófűtésnek mik az optimális...

Padlófűtésnek mik az optimális beállításai?

Figyelt kérdés

180 m2 vályogház 20 cm kőzetgyapottal szigetelve, födém fele saras fele csak deszkázva van, nincs szigetelve, napi 12-15 m3 gázt felemészt a fűtésem. Hőtükör fólia van a szerelő betonon és szigetelés is 10 cm. Szerintem ez nagyon sok van ötletetek mi lehet a gond? Ennyit számít a födém szigetelés hiánya? Vagy ez egyszerűen ennyi? Első ház, 26 éves vagyok, nincs tapasztalat.

Az előremenő víz a kazánon 36 fokra van állítva, 12 köröm van mind 70-80m közötti.

2 helységet vezérlek termosztáttal, az egyik a leghidegebb szoba, ha itt kapcsol a termosztát 21 foknál, akkor fűt minden helységet, kivéve a nappali-konyhát, ahol a másik termosztát van. Ha a nappaliban kapcsol a termosztát, nyit minden kört, kivéve a kisszobáét. Vegyem le a motorokat a nappaliról is és vezéreljem az összes kört s leghidegebb szoba termosztátjával? Egyébkent minden szobát tudnék külön is vezérelni, de így 1 hónap után rájöttem, hogy akkor nagyon gyakran kapcsol ki be a kazán és gondoltam az nem tesz jót neki és maga a padlófűtés rendszer sem erre lett kitalálva.

Egyéb tanácsokat is elfogadok, de főként a gáz fogyasztás optimalizálása lenne a cél.

nov. 16. 23:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Minden szobát egyenként szabályozni, ha a kazán nem tud leszabályozni akkor puffer tartály. (A gáz kazán nem különösebben érzékeny a ki/be kapcsolásra.)
nov. 17. 00:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen a szobánkénti vezérléssel az volt a bajom, hogy ha elindult egy szoba fűtése, nem tudott a kazán beállni 36 fokra kevés volt neki az 1 kör vize hogy beálljon a fok. Erre mondta a szerelő hogy vegyem le a motorokat és fűtsek több helységet egyszerre
nov. 17. 06:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Azon a csak deszkázott mennyezeten nagyonsok hő elmegy. Ott semmi légzárás nincsen. Igaz a sarason is. Mindenképpen ahogy tudod fóliát és min 20cm hőszigetelést tegy3l rá.
nov. 17. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!