Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Padlófűtés hőszivattyűval,...

Padlófűtés hőszivattyűval, vagy légkondi?

Figyelt kérdés

Üdv!

Épp felújításban vagyunk és teljesen új fűtési megoldáson gondolkodunk.

Ahogy nézegettük a klímákat, amikket ajánlottak, kb 1,5 millióra jönne ki a klímával.

Nah most mivel amúgy is frissen lesz lebetonozva,padló is hőszigetelést kap, erősen felmerült bennem, hogy viszonlag nem sokkal lenne több ha egy monoblokkos hőszivattyú és padlófűtés lenne. Ha már betonozunk a padlófűtést 6-800-ból megvan ha jól számolok. A klímák ára fedzné egy hasonló teljesítményű hőszivattyút is.

Itt nyilván alapanyag árakról beszélek csak, a szakemberek adottak. :)

Ti melyiket választanátok?

dec. 2. 23:23
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Padlofütést, komfortban jobb. Könnyebb megoldani a melegviz termelést is hőszivattyúval, mondjuk már split klimánál is láttam ahol ahol rá lehet kötni boylert.
dec. 3. 00:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a padlófütést választanám mindenképp.A klimafütés nekem csak kiegészitő fütésként van jelenleg.
dec. 3. 05:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Inkább a padlófűtés ha van jó hőszigetelésed. Vizet bármivel tudsz melegíteni. Mondjuk a hőszivattyű tipikusan alacsony hőfokú fűtéshez jó. HMV re már nem mindig.
dec. 3. 07:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a padlófűtés vizes rendszerű, ezért sokkal jobb mint a klímás fűtés. A költségvetési kalkulációd viszont biztosan hibás, nehezzen tudom elképzelni hogy 3 klíma árából kijöjjön. Legalább 2-szeres szorzóval lehet becsülni a költséget.
dec. 3. 09:33
 5/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

4-es le tudnád írni, hogy milyen költségek maradtak ki? 1,5 millió körül már láttam 9kw LG monoblokkos hőszivattyút, maga a padlófűtéshez szükséges anyagok csövek, szerelvények kijöttek 6-800ból ahogy számoltam.

Eddig lemaradt, de egy közepesen szigetelt 75nm házról van szó. 10 cm grafitos homlokzati, 20 cm födém, 3 rtg gealan ablakok.

dec. 3. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen padlófűtés. Nekem a klíma inkább kiegészítésre jó. Hőszivattyúval a padló sosem lesz kimondottan meleg, de nem is hideg, a hőérzet picit más, mint mondjuk ha a gázkazán fűtene és/vagy radiátorok. Emiatt évente párszor télen is bekapcsoljuk a klímát kiegészítésként egy-egy fél órára. Így néha jó, de utálnám ha állandóan lenne egy "légáram" a házban.

Viszont árammal fűteni manapság nem túl kifizetődő...

dec. 3. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:
55%

A padlófűtéssel nem lehet hűteni.

Ha ez szempont, akkor nincs kérdés.

Csak fűtésre sokkal komfortosabb a padlófűtés.

dec. 3. 16:34
 8/8 anonim ***** válasza:
55%

Mindenképp padlófűtés.

És emelle (akár a későbbiekben ha most nem telik rá) szereltetnek klímát, nyáron dögmeleg van.

dec. 3. 23:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!