Padlófűtés hőszivattyűval, vagy légkondi?
Üdv!
Épp felújításban vagyunk és teljesen új fűtési megoldáson gondolkodunk.
Ahogy nézegettük a klímákat, amikket ajánlottak, kb 1,5 millióra jönne ki a klímával.
Nah most mivel amúgy is frissen lesz lebetonozva,padló is hőszigetelést kap, erősen felmerült bennem, hogy viszonlag nem sokkal lenne több ha egy monoblokkos hőszivattyú és padlófűtés lenne. Ha már betonozunk a padlófűtést 6-800-ból megvan ha jól számolok. A klímák ára fedzné egy hasonló teljesítményű hőszivattyút is.
Itt nyilván alapanyag árakról beszélek csak, a szakemberek adottak. :)
Ti melyiket választanátok?
köszi a válaszokat!
4-es le tudnád írni, hogy milyen költségek maradtak ki? 1,5 millió körül már láttam 9kw LG monoblokkos hőszivattyút, maga a padlófűtéshez szükséges anyagok csövek, szerelvények kijöttek 6-800ból ahogy számoltam.
Eddig lemaradt, de egy közepesen szigetelt 75nm házról van szó. 10 cm grafitos homlokzati, 20 cm födém, 3 rtg gealan ablakok.
Egyértelműen padlófűtés. Nekem a klíma inkább kiegészítésre jó. Hőszivattyúval a padló sosem lesz kimondottan meleg, de nem is hideg, a hőérzet picit más, mint mondjuk ha a gázkazán fűtene és/vagy radiátorok. Emiatt évente párszor télen is bekapcsoljuk a klímát kiegészítésként egy-egy fél órára. Így néha jó, de utálnám ha állandóan lenne egy "légáram" a házban.
Viszont árammal fűteni manapság nem túl kifizetődő...
A padlófűtéssel nem lehet hűteni.
Ha ez szempont, akkor nincs kérdés.
Csak fűtésre sokkal komfortosabb a padlófűtés.
Mindenképp padlófűtés.
És emelle (akár a későbbiekben ha most nem telik rá) szereltetnek klímát, nyáron dögmeleg van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!