Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A menyezeti gipszkartont...

A menyezeti gipszkartont hogyan kell szakszerűen festeni?

Figyelt kérdés
Én diszperzittel kezdtem neki, (nem szedtem le a korábbi diszperzitet) es felhólyagosodott egyes helyeken. Pedig festés előtt semmi baja sem volt. Gondolom a nedvességtől. A festék egyes helyeken koszos volt azert akartam ráfesteni. Most akkor hogyan?

dec. 30. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Ha felhólyagosodott azon nem tudsz segíteni. Nálam az első festőnél lett egy nagyobb hólyag, aztán el is küldtem, mert nagyon pocsékul dolgozott, és a második mondta, hogy jobb, ha úgy hagyjuk, mert csak csúnyább lesz, ha hozzányúl. Sok volt a nedvesség/festék, jól gondolod.

Hátha lesz valakinek jobb ötlete...

dec. 30. 21:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Ahol felhólyagosodott, ott én spakloival kinyomkodnám, vagy kikapargatnám, lényeg, hogy a hólyag eltűnjön, aztán glettel javítanám, ha kívánja.
dec. 30. 21:35
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Nincs olyna, hogy diszsperzittel festesz. Diszperziós festék van.

Ha hólyagosodott, akkor valszeg a felület nem volt eléggé jó. Érdemes lecsiszolni, lehetőleg a glett rétegig, vagy a kartonig és mélyalapozni. Utána lehet festeni. Ha kell higítani, akkor ne többel mint a festék leírásában.

dec. 30. 21:36
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
A mélyalapozás hiányzott.
dec. 30. 21:39
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

3-as, nézd csak (csak, hogy te is tanulj valamit):

[link]

dec. 30. 21:41
 6/8 A kérdező kommentje:

nem okoskododó hozzászólásokat kértem. Értitek mire gondoltam a diszperzittel. Ráadásul szerintem hülyeség: A glett rétegig a festéket lecsiszolni az baromság. Egy szoba menyezetét lecsiszolni gletti? Nem is gondolod át mit irsz? Akkor inkább lekaparni és újra glettelni.

mélyalapozást rá a régi festésre? Igy gondoltad?

dec. 31. 13:02
 7/8 anonim ***** válasza:
A mélyalapozót a festék alá kell tenni...
jan. 1. 01:34
 8/8 A kérdező kommentje:

#7,

rendben, akkor a le kell kaparni a régi festéket, és ujra mélyalapozni?

jan. 1. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!