A menyezeti gipszkartont hogyan kell szakszerűen festeni?
Ha felhólyagosodott azon nem tudsz segíteni. Nálam az első festőnél lett egy nagyobb hólyag, aztán el is küldtem, mert nagyon pocsékul dolgozott, és a második mondta, hogy jobb, ha úgy hagyjuk, mert csak csúnyább lesz, ha hozzányúl. Sok volt a nedvesség/festék, jól gondolod.
Hátha lesz valakinek jobb ötlete...
Nincs olyna, hogy diszsperzittel festesz. Diszperziós festék van.
Ha hólyagosodott, akkor valszeg a felület nem volt eléggé jó. Érdemes lecsiszolni, lehetőleg a glett rétegig, vagy a kartonig és mélyalapozni. Utána lehet festeni. Ha kell higítani, akkor ne többel mint a festék leírásában.
3-as, nézd csak (csak, hogy te is tanulj valamit):
nem okoskododó hozzászólásokat kértem. Értitek mire gondoltam a diszperzittel. Ráadásul szerintem hülyeség: A glett rétegig a festéket lecsiszolni az baromság. Egy szoba menyezetét lecsiszolni gletti? Nem is gondolod át mit irsz? Akkor inkább lekaparni és újra glettelni.
mélyalapozást rá a régi festésre? Igy gondoltad?
#7,
rendben, akkor a le kell kaparni a régi festéket, és ujra mélyalapozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!