Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki szedi le a palát SZAKSZERŰE...

Ki szedi le a palát SZAKSZERŰEN? Ősszel elviszik, addig találnom kell valakit, de 10 ácsból 10 kiröhögött.

Figyelt kérdés
Annyit mondtak szedikahogy jön, hagyjam őket a vizezéssel stb. Amiket ugye olvastam. Tehát elvileg szakszerűen kellene leszedni, gyakorlatilag örülhetek ha nem dobálják az udvarra, hanem leadogatják? Másoknál ez hogy működik? Neten nagy beöltözött szakik vannaka a fotókon, de én még életemben sem láttam ilyet. Merre keressek? Alföld.
2023. okt. 5. 09:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne ácsot keress, hanem azbesztpala mentesítéssel foglalkozó céget. Az árától garantáltan magadhoz nyúlsz, de ha jól tudom talán írtak ki rá pályázatot.
2023. okt. 5. 09:27
 2/16 anonim ***** válasza:
39%

Annyira veszélyes mint sóban a klór. Ugye a klórt talán még vegyi fegyverben is használták.

Ha nem tetszik ahogy csinálják, megcsinálod. Olyan nehéz, mint az ásás.

Ezért röhögnek ki.

2023. okt. 5. 10:00
 3/16 A kérdező kommentje:

A pályázat az elszállításról szól. Tehát adnak a hullámpalához raklapot, rá kell pakolni és ők elviszik, vagy big bag zsákba a síkpalát rakni és elviszik. Nem szedi le senki szkafanderben, mint amilyen képek vannak a google-en. Megmondom őszintén én nem tudtam a veszélyességéről, ráadásul több vágott pala is van a tetőn. Ismerősöm mondta tavaly, hogy haláléra vagyunk ítélve, mert a vágás mentén porlik ki az azbeszt, 16 éve itt lakunk, én ezt sose figyeltem, de tudatlan is voltam. Most, hogy van pénzem tető cserére, utána olvastam ennek az azbeszt dolognak, már temetem magunkat.

Egyébként egy szem 45 kilós nőként nem hiszem, hogy le tudom szedni a nagy hullámpalákat....szóval kell valaki. A nagyon nagy cégek meg nem jönnek ki, azok hatalmas projekteket vállalnak, nem 25 db hullámpalát.

2023. okt. 5. 10:44
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

3# jó hülye a rokonod.

Nem ártana utánanèzni. Még nem haltaki tüdőráktól az ácsok akik több száz tetőt palázta. A palába kötött, így nem árt senkinek, nem porlik magától sem. Senki nem lett a palatetőtől tüdőrákos, ès nem is lesz, nem is hallottál, hallhattál ilyent.

Tüdőrákhoz sokáig kell szívni. Jellemzően az ezt bányászók, ès feldolgozó üzemekbe lettek betegek, több èv után.

2023. okt. 5. 11:33
 5/16 anonim ***** válasza:
61%

Ha fűrésszel ketté tudod vágni a molekulákat, akkor valóban veszélyben vagytok. A maghasadás elég komoly sugárzással is jár.

Vagy odaadod annak akinek kell, mert a csirkeólon eltört és cserélné

2023. okt. 5. 11:34
 6/16 anonim ***** válasza:
45%

JajjdesokhülyevanIstenem!

A seprenyőd nem teflonos nyugtass meg!!!!

Mikrosütőd van? Dobd ki, sugároz!

A mobiltelefont csak a fejedtől eltartva használd!

Van a faluban temető? A halottak leve belemegy ám a csapvízbe!!!!

2023. okt. 5. 13:21
 7/16 A kérdező kommentje:
Megnyugttalak se teflonos serpenyőm nincs (csak rozsdamentes acéljaim vannak) sem mikrosütőm sincs, sose volt.
2023. okt. 5. 13:48
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért túlzásokba ne essünk. Semmi bajod nem lesz attól, hogy van vágott pala is a tetődön... Az meg hogy a munkát végző emberek szkafanderben vannak vagy sem, legyen az ő bajuk. Te ne legyél otthon a cserénél, ha parázol és kész.

Van olyan idős ismerősünk, aki 20 éve maszk nélkül felcsiszolta a teljes hullámpala kerítését, hogy valami színre fesse. Kb. 80 éves és igen jó formában van... De igen sokan élnek még, akik anno palatetőt raktak, disznóólat csináltak, vagy kerítést azbeszt palából.

A te szempontodból nem a szkafander lenne a lényeg, hanem hogy a lehetőségekhez mérten egyben leszedjék, fóliázott területre pakolják, vagy zsákozzák és elszállítsák.

2023. okt. 5. 15:38
 9/16 anonim ***** válasza:

50 éve van a tetőn. Aztán annyi egészségkárosodás történt a családban hogy az egyik bakmacskánkat elütötte a busz.... 🤷‍♂️

A palában megkötött azbeszt korántsen annyira veszélyes mint azt a neten olvasod. Rengeteg helyen van még palatető és mégsem hullanak rakásra az emberek. Amikor elveri a jég a régi palatetőket akkor sem halnak meg százával... Nem csak tetőket csináltak eternitből, de csöveket is, meg az autók fékbetétjében is van a mai napig. Ha fékez melletted egy autó, akkor fogd be az orrodat!

Ha tudnád hogy mennyi ugyanannyira veszélyes anyag van még a környezetedben mint a pala lehet el is ájulnál ijedtedben.

Ha locsolod a cuccot a víz hova folyik? Felfogod a vizet és kiszűröd belőle a paladarabokat? Naugyehogy nem. Az ott marad ahova bemosódik: a házad mellett a kertben. minden alkalommal amikor füvet nyírsz, akkor fel fogja kavarni a gép. A gyereked is ott fog játszani....

Ja és a pala kopik az esőtől széltől. Ha megnézel egy olyan palát ami nem a tetőn volt hanem eltéve tartalékba és összehasonlítod azzal ami a tetőn van, láthatod, hogy ennyi idő alatt legalább a harmada elkopott már a tetőről. Az mind ott van körülőtted. És vérző tüdővel döglődsz? Nem.

2023. okt. 5. 16:38
 10/16 anonim ***** válasza:
Én jobbat mondok az elszállításra. Bár kérdés az is, hogy milyen fajta paláról van szó. Hullámpala, vagy a négyzetpala. Az elsőnél jobban működik a módszer, mert később jobban felhasználható fajta. Arra kell ügyelni, hogy szépen, sérülésmentesen, egészben le lehessen szedni, tehát még felhasználható legyen. Fel kell adni hirdetést, hogy pala bontásból, még felhasználható állapotban, lehetőleg egyben, ingyen elvihető. Megadod kb. hány m2, vay hány darab és milyen méretű. El fogják vinni, neked pénzedbe nem kerül. Vannak emberek, akik építenek valami fészert és oda jó lesz. Ez nem elvi ötlet, egyik kollégám pont ezt csinálta és neki bevált. Pár napon belül gazdára is talált a portéka.
2023. okt. 5. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!