Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki szedi le a palát SZAKSZERŰE...

Ki szedi le a palát SZAKSZERŰEN? Ősszel elviszik, addig találnom kell valakit, de 10 ácsból 10 kiröhögött.

Figyelt kérdés
Annyit mondtak szedikahogy jön, hagyjam őket a vizezéssel stb. Amiket ugye olvastam. Tehát elvileg szakszerűen kellene leszedni, gyakorlatilag örülhetek ha nem dobálják az udvarra, hanem leadogatják? Másoknál ez hogy működik? Neten nagy beöltözött szakik vannaka a fotókon, de én még életemben sem láttam ilyet. Merre keressek? Alföld.
2023. okt. 5. 09:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10# ez jogos, de a leszedés problémáját nem oldja meg.

Egyébként azt tudod, hogy az ivóvíz vezeték egy jelentős hányadát is azbesztcement vezeték adja még? Amíg nem bontod meg, nincs vele baj. A bontást végző szaki meg elvileg tudja mit csinál, az ő dolga.

2023. okt. 5. 21:32
 12/16 anonim ***** válasza:
54%
Ismerőséknél - megyei jogú városban - végigfotózták a várost és időről időre mennek és megnézik hogy fent van-e még a pala. Ha nincs, akkor kérik a papírt az elszállításról. Ha nincs, már röppen is a bírság. Jó nagy khetczik.
2023. okt. 5. 21:43
 13/16 A kérdező kommentje:
11-es. Az utca végén síkpalát bontottak, jó nevű vállalkozó volt tényleg. Meseszép munkákat csinál, megbízható , számlás tb és mégis: dobálták, csak úgy porzott az utca azon része. Lent meg lapátolták traktor pótkocsira. Én már nem tudom, hogy kit nevezhetünk bontás végző "szakinak". És ez az ezbeszt dolog sem tiszta nekem. Van aki szerint a pala is totál veszélyes ha reped, más szerint a cement kötésből nem jön ki. Az biztos, hogy én sosem láttam szakszerű bontást. Sőt a szomszéd város polgármestere is kiakadt a facebookon, hogy kénytelenek utánfutóval vinni vmi közterületi nem tudom mi bontása után a palát. Ugye erről témázott, hogy nincs aki elszállítsa a várostól, akkor egy magánszemély mit tud tenni... A palabiznisz itt is megy, veszik, újrahasználják a bontott hullámpalát egyébként. Hát majd akkor kiderül 10-40 év múlva mennyire veszélyes is.
2023. okt. 6. 10:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Kb. ugyanaz a téma, mint az arzén. Alföldi településeken tőmegesen kezdtek ivóvízjavító programokba, mert az eu szigorított a határértéken és annak sok vízmű nem tudott már megfelelni. Mostmár halálos méreg, de emberek 50+ évig itták úgyis, hogy nem haltak bele.

Na nagyjából ez a helyzet a palatetőkkel is.

2023. okt. 6. 11:40
 15/16 anonim ***** válasza:

Mégegyszer: a konyhasó 50% -a klór ami mérgező

50%-a nátrium, ami oxigén nélkül is ég, ha vizet kap.

de a sót fűrészelheted, dobálhatod az soha nem lesz mérgező és nem gyullad meg ha nedvesség éri.

És egy doboz zabpehelyben kb egy csipetnyi vas van. Az a vas viszont teljesen úgy viselkedik, mint a szögben levő vas. Idővel rozsdásodik, mágneses.

2023. okt. 6. 12:18
 16/16 A kérdező kommentje:
Legyen úgy, ahogy mondjátok! Remélem!
2023. okt. 6. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!