Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen fürdőkádat érdemes...

Milyen fürdőkádat érdemes manapság beépíteni felújításkor?

Figyelt kérdés

A kereskedelmi forgalomban kétfajta kád kapható. Lemezkád és akril műanyagkád.

-A lemezkádakról hírlik hogy vékony pilinszka anyagból van, nyeklik-nyaklik, nincs tartása és hamar átlyukad a rozsda miatt, a felületkezelési eljárásuk (zománcozás, festés) is sokat romlott a korábbi időtálló módszerhez képest.

-Az akrill műanyagkádak mellett bár sokan döntenek, említve hogy nem hideg télen és az alakjuk "modern" formájú, "dizájnos" eleme egy korszerű fürdőszobának. Azonban a tartóssággal szintén komoly gondok ígérkeznek hosszab távon. Tartásuk nincs, könnyen deformálódnak, gyakran be is szakadnak.

-Meglévő régi öntöttvas kád felújítása. Egyre gyakoribb ez a választás, még vállalkozók is foglalkoznak ilyennel. Az interneten bő ismeretanyag található a házilagos kivitelezésre is. Azonban az a tapasztalat, hogy a felújítás sem hosszútávú (mondjuk 5év), mivel a felületkezelés nem tartós. Ugyebár a bemártásos tüzi zománcozás a legtartósabb eljárás, de ki űz napjainkban ilyen munkát... Bár végülis, ha sérül idővel a felületkezelés, maga a régi öntöttvas kád robosztus felépítésű, beszakadni, átrozsdásodni nem fog, vagyis ismét felújítható.

A lemezkádak és akrill kádak esetében köztudott hogy a gyártók és forgalmazók -szokás szerint- természetesen felelősséget, garanciát nem vállal a mechanikai sérülésekre, legfeljebb a csak papíron létező ideális beépítési, és az építőipartól jócskán távoleső milliméter pontosságú szerelési utasításokra hagyatkozva kihúzzák magukat.

Ezekután mit javasolsz? Szavazhatsz is, véleményed is kibonthatod. Köszönöm.

nov. 25. 10:53
A kérdező szavazást indított:
Lemezkád
Akrill műanyagkád
Régi öntöttvas kád felújítása
4 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Inkább zuhanykabin , takarékosabb nem foglalja el a sarkoknál teljesen a helyiséget kényelmesebb , max sámlin beül alá a jámbor . Átalakítás bontás esetén szét kell csapni mindent .
nov. 25. 11:51
 2/5 anonim ***** válasza:
M-acryl kiváló minőségű kádakat gyárt, csak mikroszálas törlőkendővel szabad takarítani.
nov. 25. 13:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi is ezen dilemmáztunk.

Mi a lemezkádat elvetettük, mert ahogy írtad, deformálódik.

Én az öntöttvasra szavaztam, mert én imádok ázni a melegvízben. Míg az öntöttvas sokáig tartja a hőt, addig az akril hamar kihül.

De aztán nem találtunk olyan lemezkádat, amire szt mondtuk, hogy megvennénk. Újonnan már nem kapni, felújítottban meg nem gondolkodtunk.

Akrilt vettünk 5 éve.

Amennyire tartottam tőle, pozitív csalódás. Nem repedt meg, nem lyukadt ki. Meg sem vetemedett.

Tisztítani bármivel tudom.

Egyedüli bajom vele a fentebb írt, hogy hamar kihül benne a víz.

nov. 25. 14:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekünk lemezkádunk van, 16 éve lett beépítve, semmi baja. Persze hozzá kell tenni, hogy nincs nagy használatban, épített zuhanyfülke van mellette és azt szoktuk használni.

Az öntöttvas kád felújítása tetszetősnek hangzik, de mindig nehéz úgy megcsinálni, hogy tartósan jó legyen, nagyon figyelni kell a kád festése előtt a korábbi bevonat leszedésére. Ahogy utána a beépítése is más egy mostani fürdőbe, mint volt korábban. Nem biztos hogy megéri azt a sok pénzt rákölteni a kád felújítására.

Hasonló lehet, mint a parketta-járólap közötti vitánál. Barátaink a parkettára esküdtek, hoyg az ugyan 3-szor annyiba kerül alapból+fizetni kell a szakembert aki lerakja, de legalább fel lehet csiszolni később és így nagyon sokáig jó lesz. Mi a laminált padlót választottuk a szobákba helyette. Azt le tudtuk rakni mi magunk és 16 éve ugyanolyan jók, ha pedig gond lenne vele és ki kellene cseréni, még mindig csak fele árnál tartanánk, mint barátaink, miközben a felcsiszolás is majdnem annyiba kerül mintha mi vennénk teljesen újat a klikes lapokból.

Akrilnál mondják, hogy sérülhet a felülete, foltos lehet. A mosdókagylónk akril és a beépítése után 1-2 évvel megjelent rajta egy folt, semmivel nem lehozható, anyagában lett más színű. több, mint egy évtizede azt nézem minden nap és bánom, hogy nem kerámia mosdót választottunk. A másik fürdőben viszont semmi baja (egyenlőre) a mosdónak, bár az fiatalabb. Szóval simán lehet hogy a folt elkerülhető lett volna, nem tudom mi okozta.

Nézd meg az áraikat, a minőségüket és azt hasonlítsd össze. Ha jobban megéri neked az egyik és az tetszik is, akkor válaszd azt!

nov. 25. 15:21
 5/5 anonim válasza:
Negyven éve van lemezkád és csak az van. Beépítéskor téglával két helyen alá lett dúcolva. Legtöbbször állva zuhanyozok benne 90 kilósan, de párszor fekve is fürödtem benne. SOHA nem volt gond a merevségével.
nov. 28. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!