Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gázkazán működése kémény...

Gázkazán működése kémény nélkül, oldalfali kivezetéssel biztonságos?

Figyelt kérdés
Mik a vélemények? Normális ez, biztonságos, gazdaságos?

tegnap 18:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
De nem tudni milyen kazànra gondolsz, így ez változó opció.
tegnap 18:28
 2/12 anonim ***** válasza:
igen, mert meg kell felelnie a szabályoknak.
tegnap 18:29
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen kazán pontosan. Én ilyet nem láttam még. Csak kéményest. Általános vélemények érdekelnek, nem feltétlenül csak specifikumok.
tegnap 19:21
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem a konyhában van a parapetes fali gázkazán, már vagy 20 éve működik hibátlanul, ha ilyesmire gondoltál.
tegnap 19:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Én olyanra gondolok, ami "cirkó", de nem a kéményen megy ki a cucc, hanem a ház falába van fúrva egy cső és azon keresztül.
tegnap 19:35
 6/12 anonim ***** válasza:
#5: Ja, 4-es voltam, olyanom van, nincs vele gond.
tegnap 19:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Akár kémény, akár nem kémény, a biztonságossága azon múlik, hogy a ház levegőjét használja az égés során, így tökélettlen égés esetén visszaáramolhat szénmonoxid, vagy pedig bentről zártan a külső levegőt használja pl kondenzációs kazán, így nem áramolhat a lakásba vissza szénm9noxid.
tegnap 21:55
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen 7-es a magyarázatot!
tegnap 22:13
 9/12 menta34 ***** válasza:
Még ha zárt égesterű is (amit #7 írt le) akkor is fontos, hogy a kivezetés hova esik, rengeteg szabály van, hogy mellette, felette hogy lehet ablak és milyen távol kell legyen a szomszéd háztól.
ma 04:23
 10/12 A kérdező kommentje:
Nincs mellette, felette ablak, mert et a tetőtér legteteje, nincs szomszéd. Esetleg a szabályokról tudnál linket küldeni?
ma 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!