Ez így szakszerű és biztonságos?
Figyelt kérdés
Felújításba kezdtem, a házamban. Arra lennék kíváncsi, szakszerű e az, hogy az áramot a villanyszerelő úgy húzta át, hogy a padláson a falon kívül futnak a vezetékek. Nem veszélyes ez? Én nem nagyon értek a villanyszereléshez, valaki felvilagositana?2023. okt. 31. 17:12
1/3 anonim válasza:
Mármint a padláson fekszik a kábel?
Nem túl szerencsés, ha van esély arra, hogy a padlásra bármilyen rágcsáló bejusson, akár egér, patkány, pele (pele egyébként a falon is felmászik). Egyéb esetben meg amennyiben megfelelően van biztosítva az adott áramkör, azaz nem lehet túlterhelni, baj igazából nem lehet belőle. Én ha egy mód van rá, az ilyet elkerülöm, ha meg nem lehet, akkor gégecsövet húzok a kábelre, ha több kábel fut a padláson, akkor pedig azt a közös nyomvonalban műanyag csatornába szoktam betenni.
2/3 anonim válasza:
A vezetékek vagy kábelek? Nem mindegy.Amennyiben kábelek, milyen típusúak?Elvileg védőcsőben kellene futniuk, de , ha földkábel, akkor nincs komoly baj. A levezetéseknél szilózni kell, mert a kondenzációs víz befolyik a szerelvénybe.
3/3 anonim válasza:
Azért egy kábelcsatornába berakatnám őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!