Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Érdemes lehet ezt a lehetősége...

Érdemes lehet ezt a lehetőséget kihasználni?

Figyelt kérdés

INGYENES padlásfödém hőszigetelés nemrég futottam bele abbe a dologba,csak nekem már gyanús mikor az állam valamit ingyen ad mert volt már szerencsém a nagy ingyen adunk dologba belefutni ami mégsem ingyen volt.Szóval egy ismerősöm mondta ő már beregisztrált erre meg itt a városunkban többen is.Ismerősömnél már voltak felmérni a padlást mi,hogy legyen.Ettől függetlenül én kételkedem ebben az ingyen dologban vagy ne tegyem?

Ismerősöm azt mondta ezen az oldalon informálódhatok [link]

okt. 4. 15:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ennél egy vállalkozóval vagy kapcsolatban nem az állammal. Ő kapta a pénzt, neki kell elszámolni.
okt. 5. 13:09
 12/17 A kérdező kommentje:

11/

Értem én csak láttam ilyen pályázatba csődbe menni vállalkozásokat,meg az ügyfeleken bevasalni próbálókat is.

okt. 5. 21:08
 13/17 anonim ***** válasza:
ha megcsinálja, akkor már nem tud semmit behajtani, de persze a szerződést meg kell nézni, mit kell neked vállalni. ha megmutatod, akkor tudok segíteni
okt. 5. 21:15
 14/17 A kérdező kommentje:

13/

Isten igazán majd hétfőn érdeklődök a téma után telefonon aztán meglátjuk mi lesz.Tesóm mondjuk ügyvéd ő is rá tud nézni akar a szerződésre.

okt. 6. 00:43
 15/17 anonim ***** válasza:

Kétkedni jó, de önmagában édes kevés. Tájékozódni kell!

Valószínűleg a korábbival is azért faragtál rá, mert bedőltél a hívószavaknak és nem néztél utána a részleteknek.

Jó, hogy itt is rákérdeztél, hátha valakinek van valami hasznos tapasztalata, véleménye, vagy az oldal alapján talál valami támpontot.

Viszont mindenképp érdemes az illetékeseknél rákérdezni a részletekre és a potenciális buktatókra, meg az ügyvéd testvéred egy fokkal hasznosabb tanácsadó lehet, mint egy rakás névtelen, arctalan ismerős a netről.

Nem elég szóban megkérdezni. Biztos hallottad már, hogy a szó elszáll, az írás megmarad. Semmit nem számít, hogy ki mit MOND szóban. Egyedül az számít, ami a szerződésben le van írva. Bizonyító ereje csak az írott szerződésnek van. Azt fogják rajtad számon kérni.

Ha elég nagy hozzá a cég, hogy rögzített vonalon adjanak tájékoztatást, akkor az is lehet bizonyító erejű, de kérd is ki a felvételt a beszélgetésről, hogy bizonyítékként fel tudd használni. Illetve vedd fel a beszélgetést te magad is. Ha nincs rögzítve, vagy nem tudod kikérni, akkor tájékoztató jellegű lehet, de bizonyítani nem tudod, hogy miről tájékoztattak, így nem hivatkozási alap.

Mindenképp kérj tőlük írásos tájékoztatót, amit át tudsz olvasni, át tudsz nézetni mással is.

okt. 6. 11:51
 16/17 A kérdező kommentje:

15/

De utána néztem az előzőnek csak menet közben szépen változtatta a dolgokat az állam úgy,hogy sokan kiszálltak mert ugye ingyen pályázatot hirdettek meg a kispénzű embereknek és sokaknak nem volt pénze,hogy xy összeget bele fizessenek meg cégek is mentek tönkre akik szintén hivatalosan utánanézve szálltak be a kivitelezésbe szóval szépen kibabráltak akivel tudtak ezért nem nagyon bízom ebbe az kedves állam ingyen adja dologba.

okt. 6. 14:37
 17/17 anonim ***** válasza:

Akkor mi a kérdés? Azt mondod, hogy korábban mindennek alaposan utána néztél te is meg a cégek is, ti sehol nem hibáztatok, minden azon ment félre, hogy az állam változtatott valamin.

Ennek fényében most arra vársz választ tőlünk, hogy ezúttal az állam biztosan nem fog semmin változtatni? Komolyan erre vársz választ tőlünk?

Ugye érted, hogy ez miért értelmetlen kérdés?

Ha te nem bízol abban, hogy az állam nem fog változtatni a feltételeken, mert korábban már a saját bőrödön megtapasztaltad, hogy ilyet tett (és sem az állam, sem annak irányítói nem változtak azóta), akkor mégis mi olyat tudnánk mi itt neked mondani, ami meggyőzne róla, hogy most érdemesebb megbíznod bennük, mint korábban?

Minden más helyzetre és itt különösen igaz: Ha TE nem tudsz találni olyan hibát, vagy egyéb tényezőt a saját lépéseidben, ami befolyásolhatja az eredményt. Vagyis nem találsz a saját cselekedeteidben hiányosságot, amin javítani tudsz és így képes vagy javítani, fejleszteni rajta, hogy a korábbinál jobb eredményt tudj elérni, akkor nincs esélyed javítani a helyzeten. Ha te mindent maximálisan jól tettél és minden rajtad kívülálló tényezőkön múlt, hogy nem jött össze, akkor neked nincs semmilyen javítási lehetőséged.

Ha ez így van, akkor egyáltalán minek töröd a fejed az egészen?

Vannak dolgok, amiken akkor sem törjük a fejünket, ha nyerni lehetne rajta, mert tudjuk, hogy a kockázata nagyobb, mint a potenciális haszna. Vagy csak egyszerűen az elveink tiltják.

Pl. Semekkora nyeremény reményében nem kockáztatunk olyan pénzt, amivel egyáltalán nem rendelkezünk. És annyi pénzt sem, aminek már fájhat az elvesztése, ha nem jön be a nyeremény. Szinte mindegy, hogy mekkora az esélye, hogy elveszíted a pénzt. Ha hiányozna, ha elveszne, akkor ne kockáztasd. Menj inkább biztosra!

okt. 6. 15:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!